DNEVNE I VIKEND KARTE U PRODAJI

Najavljeni izvođači glavne pozornice Špancirfesta

14.04.2015 u 12:13

Bionic
Reading

Zaokružen je program pozornice Stari grad, glavne bine Špancirfesta, drugog festivalskog vikenda. Osim već najavljene Dubioze kolektiv i Gogol Bordella u Varaždin stižu S.A.R.S., Edo Maajka, Dječaci, Bad Copy i High5 za čije nastupe se odsad, uz festivalsku, u ponudi nalaze vikend i dnevne ulaznice

Petak, 28. kolovoza – S.A.R.S. & BAD COPY

Jedan od najvećih regionalnih bendova, beogradski S.A.R.S., podjelit će glavnu festivalsku pozornicu s još jednim majstorima scene – kultnim hip hop triom Bad Copy. I inače prezaposleni S.A.R.S. godinu je počeo sa čak dva izdanja – live albumom 'Mir i ljubav' snimljenim na koncertu u Domu sportova te novim studijskim materijalom 'Proleće'.

Bad Copy ili poimence Sky, Timbe i Ajs iza sebe imaju četiri studijska albuma: 'Orbod mebej', 'Sve sami hedovi', 'Najgori do sada' i 'Krigle' na kojem se našao veliki regionalni hit 'Esi mi dobar'. Na aktualnim koncertima bend izvodi i neke nove pjesme, što znači da bi se mogli nadati novom izdanju uskoro. U Varaždinu će, dakako, izvesti najveće hitove karijere kao idealan uvod u završni vikend Špancira.

Subota, 29. kolovoza – EDO MAAJKA, DJEČACI, HIGH5

Subota u koju će pozornica Stari grad podrhtavati od teških 'beatova' i rasplesane publike prepuštena je u ruke provjerenim stručnjacima i njihovim talentiranim nasljednicima. Edo Maajka jedno je od najvažnijih hip hop imena našeg podneblja čiji status ne kopni mada je Balkan zamjenio sa jednako turbulentim Izraelom.
Dječaci
na Špancirfest dolaze 'bogatiji' za treći studijski album koji će biti objavljen sredinom svibnja. Novi veliki hitovi 'Struja' i 'Bile starke' idealno su se uklopili u repertoar starijih pjesama s prva dva izdanja. Subotnji program otvorit će trap/hip hop petorka High5 koja je prvim albumom 'Schengengang' pokrenula ogroman val hypea u Hrvatskoj i susjednim zemljama. U krcatom rasporedu premijerni nastup na Špancirfestu ističe se kao jedan od najvažnijih momenata u kratkoj, ali uspješnoj povijesti benda.

Nedjelja, 30. kolovoza – DUBIOZA KOLEKTIV I GOGOL BORDELLO

Bez sumnje najveći bend naše regije – Dubioza kolektiv – ove će godine u Hrvatskoj nastupiti samo dva puta – u pulskoj Areni 31. srpnja te na glavnoj pozornici Špancirfesta 30. kolovoza. U sezoni sa samo dva Dubiozina pojavljivanja u nas bend će biti puno više orijentiran na najveće festivale Starog kontinenta. Diskografski je Dubioza bila aktivna i prošle godine objavivši zapaženi EP 'Happy Machine' kojim najavljuju istoimeni puni album planiran za objavu u inozemstvu ove jeseni. Album 'Happy Machine' bit će njihovo prvo dugosvirajuće izdanje od 'Apsurdistana'.

'Generalne probe' za Špancirfest Eugene Hütz i ekipa imat će sljedećih mjeseci na najvećim pozornicama svijeta među kojima se posebno ističu Sasquatch, Lollapalooza i Sziget. Još je u živom sjećanju njihov fantastičan prošlogodišnji nastup u Tvornici kulture kad su predvodnici gypsy punka promovirali svoje aktualno izdanje 'Pura Vida Conspiracy'. Bend od tada doslovce nije stao potvrđujući status grupe koja godišnje upisuje nevjerojatan broj koncerata.

ULAZNICE ZA POZORNICU STARI GRAD

U prodaji se nalazi ograničeni kontingent early bird' ulaznica za 6 dana programa na pozornici Stari grad , a od srijede, 15. travnja, u ponudu ulaze i vikend te dnevne ulaznice

'Early bird' ulaznica za 6 dana programa na pozornici Stari grad: 159 kuna. Ovih ulaznica u prodaji ima još malo, nakon čega im se cijena penje na 199 kuna do 30. lipnja. Od 1. srpnja do 21. kolovoza, cijena će im iznositi 239 kuna.

Šestodnevna ulaznica definitivno je najpovoljnija kupovina jer obuhvaća sve koncerte na Starom gradu za svega 159 kuna

Vikend ulaznica (pet 28. – ned 30. kolovoza): 129 kuna
Dnevna ulaznica petakm 28. kolovoza: 59 kuna
Dnevna ulaznice subota, 29. kolovoza: 49 kuna
Dnevna ulaznica nedjelja, 30. kolovoza: 99 kuna

Prodajna mjesta:

 Sva prodajna mjesta Eventima

 Online: eventim.hr

 Online: spancirfest.com