'GROFICA MARICA'

Nada Abrus kao razmažena kneginja

16.04.2015 u 10:08

Bionic
Reading

Opera B. B. Zagreb, prvo komorno operno kazalište u Hrvatskoj, 17. travnja premijerno će izvesti operetu 'Grofica Marica' u dvorcu u Svetom Križu Začretju

'Grofica Marica' jedna je o najpopularnijih i najizvođenijih opereta, a jednu od uloga igra Nada Abrus. Glumica prepuna neiscrpne, pozitivne energije i danas silno uživa u nastajanju svake nove predstave.

'U 'Grofici Marici' igram razmaženu kneginju koja se udala za tvorničara porculana, što njena obitelj nije prihvatila zbog društvenog statusa. No ona im je zahvaljujući bogatstvu svog supruga omogućila opstanak', kaže glumica. Uvijek će se, kaže, sjećati predivne vesele atmosfere u kojem je nastajala opereta.

'Svi akteri predstave iz različitih su kazališta, pa kad bismo se svi napokon našli na probi, sreći nikad kraja', ističe Nada.

Nakon premijere 'Grofice Marice' uživat će u plodovima svog rada i igrati već postavljene predstave u matičnom kazalištu Komedija: 'Dobra duša iz Sečuana' i 'Spliski akvarel' te predstava Opere B. B. 'Il campanelo', a onda se spremati za nove projekte.

'Nikad nemam slobodnog vremena, jer me mnoge aktivnosti vesele, od šetnja i vožnje bicikla, pa do treninga u teretani ili plesa... Ali ipak su mi najdraže kave s prijateljicama. Za to uvijek nađem vremena', otkrila je Nada. Svoju vitalnost i dobar izgled zahvaljuje genetici. Danas radi ono što je veseli, nemirna je duha i stalno u pokretu.

'Nekada sam na trening odlazila dva puta tjedno, a danas odlazim i do pet puta. Bavim se jogom, pilatesom, cyclingom, i rijetko se vozim autom', pohvalila se glumica.

'Obožavam putovanja, dobru fotografiju, pa fotoaparatom lovim mnoge trenutke na putu, sve to hrani moju dušu. Ne volim duga planiranja, pa destinaciju uvijek određujem u zadnji tren', kaže glumica. Raduju je i baletne predstave, opere, dobre izložbe, a ponekad ode i na modna događanja. U životu je naučila misliti samo pozitivno, a posljedica toga su sreća i zadovoljstvo koje danas osjeća.