VESELJE ZA FANOVE

Morrissey ponovno dolazi u Zagreb!

12.11.2014 u 12:34

Bionic
Reading

Kultni britanski glazbenik Morrissey nastupit će 11. prosinca na Zagrebačkom velesajmu

Veliku obljetnicu INmusica, 10 godina uspješnog postojanja obilježit će na najbolji način nastup jednog od najvažnijih suvremenih glazbenika!

Pjesnik, pjevač, buntovnik, vegetarijanac, borac za prava životinja i istinska rock zvijezda Morrissey vraća se u Zagreb 11. prosinca, i to u paviljon 9 Zagrebačkog velesajma. INmusic je svoju sada već desetogodišnju avanturu i afirmaciju započeo upravo nastupom Morrisseyja 2006. godine na prvom izdanju na zagrebačkoj Šalati.

Omiljeni indie bard nastupa u Zagrebu koncert povodom izdavanja novog albuma 'World Peace Is None Of Your Business'.

Steven Patrick Morrissey rođen je 22. svibnja 1959. godine u Manchesteru, a njegov životni put 1982. godine će promijeniti upoznavanje s Johnnyjem Marrom i osnutak kultnih The Smiths. Nakon objave prvog singla 'Hand in Glove' 1983. The Smiths ubrzo dotižu međunarodni uspjeh jedinstvenim glazbenim i lirskim izričajem zahvaljujući kojemu im mnogi pripisuju titulu rodonačelnika indie rock scene. Raspadom The Smithsa 1987. godine za Morrisseyja počinje nova umjetnička era solo glazbenika – prvi solo album 'Viva Hate', izdan svega šest mjeseci nakon zadnjeg albuma The Smithsa, odmah po izdavanju zasjeda na prvo mjesto britanskih ljestvica. Njegovu solo karijeru obilježili su hitovi poput 'Everyday is like Sunday', 'Irish Blood, English Heart', 'First of the Gang to Die', 'You Have Killed Me' i dr. Glazbeni kritičari Morrisseyja nerijetko proglašavaju 'jednim od najrelevantnijih umjetnika u proteklih 20 godina' ili 'pop zvijezdom koja je status ikone zaslužila za života'.

Morrisseyev glazbeni opus oblikovao je generacije glazbene publike i glazbenih sastava koji danas također uživaju respektabilan glazbeni status, između ostalih Radiohead, Coldplay, Franz Ferdinand i drugih. Pored uspješne glazbene karijere, Morrissey je 2013. godine objavio i autobiografiju koja je izdana u sklopu serije suvremenih klasika britanskog izdavača Penguin classics, a pažnju javnosti Moz učestalo plijeni kontroverznim izjavama o svojim političkim stavovima te beskompromisnom borbom za prava životinja. 

Ulaznice za koncert Morrisseyja, po cijeni od 229 kn (plus troškovi transakcije) u prodaji su online na službenoj stranici festivala, a krenut će uskoro u prodaju i na drugim prodajnim mjestima. Koncert se održava u dvorani kapaciteta 2000 mjesta pa stoga organizatori preporučuju fanovima da što prije nabave ulaznice jer se koncert neće premještati u veću dvoranu. 

Steven Patrick Morrissey u Zagrebu nastupa dan nakon beogradskog koncerta u Hali sportova. 

Evo kako je bilo na Šalati 2006: