INFECTED MUSHROOMS NA PAGU

Moon & Rocks Festival u znaku Izraela

31.03.2011 u 19:06

Bionic
Reading

U Zagrebu je predstavljen ovogodišnji Moon & Rocks Festival koji kao headlinere u Novalju na Pag dovodi izraelske elektronske zvijezde Infected Mushrooms, koje će nastupiti 6. kolovoza na stadionu u Novalji, a sve u sklopu predstavljanja Države Izrael koja je u Novalji prepoznala vrhunsku turističku destinaciju za promidžbu svoje glazbe, mode, hrane, filma, likovne umjetnosti, gastronomije

Na prigodnoj press konferenciji u klubu Aquarius, predstavnik Izraelskog veleposlanstva naglasio je da im je posebno drago što će tijekom tjedan dana, od 27. srpnja pa sve do 6. kolovoza, predstaviti izraelsku kulturu i to u Novalji na Pagu jer su shvatili koliko je plaža Zrće postala međunarodna destinacija za zabavu. Zanimljivo je, naglasio je organizator Moon & Rock Festivala Marko Lesić - Nered, da se Ministarstvo turizma Hrvatske potpuno oglušilo na ideju da se Izrael predstavi u Novalji i na Zrću unatoč činjenici što je izraelsko ministarstvo turizma objeručke podržalo tu ideju te odvojilo potrebna sredstva za realizaciju. O samom programu govorio je DJ Damir Ludvig, kao predstavnik Astralisa, ali i jedan od pionira promoviranja izraelske elektronske glazbe koji je još prije desetak i više godina u Hrvatsku doveo prve izraelske elektroničare, a koji su danas globalne zvijezde. Tako je naglasio da su Infected Mushrooms internacionalne zvijezde elektronske glazbe koje posljednjih par mjeseci borave u Los Angelesu jer su angažirani za rad na brojnim holivudskim blockbusterima.

Uglavnom, uz spomenute headlinere, na stadionu u Novalji na Pagu, nastupit će i Timo Maas te Astralis tim Go Cut i Ludvig dok će tjedan dana prije toga biti predstavljena Država Izrael kroz niz manifestacija. Tako već 28. srpnja u goste dolaze stari prijatelji hrvatskih partya Astral Projection, koji nastupaju u Papayi. Tih će dana biti predstavljena i modna revija kuće Fox, izraelski glazbenik Amir Gwirtzman, koji svira preko 20 instrumenata, održat će koncert, nastupit će i plesna grupa Yossi Berg i Oded Graf, održat će se i izložba izraelskih slikara, a tijekom svih tih dana prikazat će se i niz suvremenih izraelskih filmova uz napomenu da su svi programi besplatni.


Svakako treba spomenuti da je i Dejan Labor iz Aquariusa predstavio izuzetno bogat program Aquariusa na Zrću koji počinje već 27. travnja, kada će ugostiti legendarnu Niki Belucci. U Lipnju nastavljaju sa festivalom Super Island of Sound festival koji će predstaviti najveća imena aktualne svjetske dance scene. Srpanj donosi Hideout festival, i to u suradnji s klubom Papaya, a do kraja ljeta još i Feel Free Fest, Beat The Heal i Moonsplash.

Više o svim događajima na službenim stranicama festivala, klubova Aquarius i Papaya te na stranicama izraelskog veleposlanstva.