MIRAN KURSPAHIĆ

Moje egzotično skijanje s ljamama

  • Autor: Iris Hazler
  • Zadnja izmjena 20.12.2015 08:27
  • Objavljeno 20.12.2015 u 08:27
Miran Kurspahic otvorio je sezonu skijanja u Nassfeldu

Miran Kurspahic otvorio je sezonu skijanja u Nassfeldu

Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram

'Zločesti dečko' domaće kazališne scene, redatelj i glumac Miran Kurspahić odlučio je malo pobjeći od blagdanske gužve u metropoli i nakon duže vremena ponovno stati na skije. Doznajemo kako je protekao njegov kratak odmor, što priprema za blagdane i koji su mu poslovni izazovi u planu za iduću godinu

Kako je prošlo otvorenje sezone skijanja? Jeste li već iskusan skijaš ili preferirate druge sportove?

Otvaranje sezone je prošlo jako uspješno ako uzmemo u obzir na obrascu naše grupe količinu potpunih skijaških početnika i potpuni izostanak ozljeda kod takvih.

Ja sam skijaški veteran, no nisam stao na skije više od deset godina, tako da je moja prvotna skepsa bila razumljiva. Ali čim sam se spustio niz planinu, sve se vratilo te sam shvatio da se skijanje, baš poput vožnje bicikla, ne zaboravlja. Volim skijanje, no preferiram košarku i kontakt sport.

Kako je došlo do vašeg odlaska u Nassfeld?

Kao što sam spomenuo, nisam bio na skijanju barem deset godina, tako da sam se razveselio neočekivanome pozivu Nikole za aranžman u Nassfeldu, a palo je i skijaško odijelo od Nes Sportsweara. Stoga - sponzori, bog vas blagoslovio, ne znam čime sam to zaslužio, no neću se žaliti.


Čini mi se da u našoj grupi u kojoj su Igor Barberić, Diana Viljevac, Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević prevladavaju pozitivni tonovi te da je elan na visini. Od skijaša se izdvojila Diana Viljevac, no i ona, poput mene, već ima skijaškoga staža. Mislim da je ključni moment našeg zimovanja bio posjet ljamama, barem sudeći po reakcijama.

Bliže se blagdani, je li i vas uhvatila euforija ili ste indiferentni?

Ne baš euforija, no nisam ni indiferentan, jer ipak spremam poklone i planiram izlaske, ručkove i večere.


Kako ćete provesti Božić i vlada li u vašem domu tradicija ukrašavanja bora i stana?

Božić ću, nadam se, provesti veselo, stan sam već ukrasio, a možda se i preodjenem u božićnu jelku aka Božu ako mi se poželi.


Koji su vam planovi za doček Nove godine?

Nemam ih, kao i svake godine. Obično tako ispadne najbolje kad izostane neki prag očekivanja.

Što je najgore iz 2015. godine, čega se više ne želite sjećati, a što najbolje?

Ne želim se sjećati travestije od parlamentarnih izbora, sramotnih odluka Ustavnog suda te općenito izljeva neopisive gluposti naše vladajuće kaste, ali i puka. Lijepih događaja je na sreću bilo mnogo i tako ću ih u njihovoj ukupnosti i pohraniti u sjećanju.

Koji su planovi za iduću godinu vezano uz kazalište?

U 2016. spremam tri premijerna naslova u tri različita kazališta. Prvo Mrožekovu policiju u Kerempuhu, potom moj autorski projekt 'Pad' o Vukovaru u ZKM-u i na kraju sezone 'Teror tolerancije' u ITD-u o slobodi govora. Uspješno nastavljaju igrati 'Žrtve zemljopisa' (već sedmu sezonu!) i nagrađivani 'Potop' te 'This casting' Teatra Rugantino.


Dodatne ideje i želje za iduću godinu su...

Nastavljam snimati uspješnu drugu sezonu 'Kud puklo da puklo' na Novoj TV, kao i emisiju 'Dobro jutro: kultura' na HRT3. Ako bude vremena i volje, nadam se novoj izložbi crteža do kraja godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!