KSENIJA MARINKOVIĆ

Moj provod na Sundanceu s filmskom elitom

02.02.2016 u 11:20

Bionic
Reading

Poznata zagrebačka glumica krajem siječnja šest dana bila je gošća Sundancea, najpoznatijeg američkog festivala nezavisnog filma koji se već 30 godina održava u Park Cityju u američkoj državi Utah. Na Sundance, čiji je osnivač slavni Robert Redford, Kseniju je doveo film 'Dobra žena' redateljice i scenaristice Mirjane Karanović, koji je na njemu imao svjetsku premijeru, a u kojem naša glumica ima jednu od važnijih uloga

'Nisam upoznala Roberta Redforda iako sam se tome nadala, ali sam se zabavila kao nikad u životu. Bilo je to šest dana uživanja, druženja i gledanja odličnih filmova. Skijanje sam preskočila iako svi koji dođu u Park City, koji je sad pod snijegom i jedno od američkih mondenih zimovališta, okuse i tu avanturu. Više sam tip za ispijanje kavice i gledanje snijega', našalila se Ksenija Marinković (49).

Zahvaljujući redateljskom prvijencu beogradske glumice Mirjane Karanović, 'Dobra žena', u kojem glumi, jedna od najboljih hrvatskih glumica dobila je priliku družiti se s filmašima iz cijelog svijeta na najpoznatijem festivalu nezavisnog filma.

'Film je priča o ženi koja otkrije da joj je suprug ratni zločinac, a ja glumim njezinu blisku prijateljicu', otkrila nam je Ksenija, dodavši kako je prvi put gostovala na jednom američkom filmskom festivalu.

'I moram vam reći da sam jako sretna zbog toga. Nisam se baš družila s američkim filmskim zvijezdama, ali sam nakon premijere filma doživjela predivan susret s publikom koja je postavila toliko pravih, otvorenih i pametnih pitanja da sam bila jako ponosna što sam se našla u društvu Mirjane Karanović i glumaca Borisa Isakovića i Jasne Đuričić. Svaki dan nam je bio ispunjen - od jutra do mraka si u akciji bez predaha', prisjeća se glumica koja za koji dan odlazi na još jedan prestižni europski filmski festival, onaj u Berlinu. Ondje će uz redatelja Zrinka Ogrestu predstavljati njegov novi film 'S one strane,' u kojem ima glavnu žensku ulogu.

A što kći Korana i sin Kosta Kai kažu na mamina putovanja i pretrpan raspored zbog kojeg je sve manje kod kuće?

'Jedva su dočekali da me nema doma', kroz smijeh će Ksenija. Prati li uspjeh u poslu i onaj u ljubavnom životu?

'Za ljubav zasad nemam vremena. Čim stignem, nešto će se možda i dogoditi', zaključuje u šali.

#agoodwife_film #sundancefilmfestival #worlddramaticcompetition #redcarpet Ksenija Marinkovic @jasnadjuricic @borisisakovic

A photo posted by mirjana_karanovic (@mirjanakaranovic) on

#agoodwife_film #sundancefilmfestival #worlddramaticcompetition #

A photo posted by mirjana_karanovic (@mirjanakaranovic) on

#sundancefilmfestival #agoodwife_film #worlddramaticcompetition

A photo posted by mirjana_karanovic (@mirjanakaranovic) on

#agoodwife_film #sundancefilmfestival #worlddramaticcompetition @jasnadjuricic

A photo posted by mirjana_karanovic (@mirjanakaranovic) on