JOŠ JEDAN NEUSPJEH

'Mižerja' i regija bez finala Eurosonga

15.05.2013 u 08:48

Bionic
Reading

Iako su imali uvjerljiv i glazbeno moćan nastup, dečki iz Klape s mora neće vidjeti subotnje finale. Uz njih, na finalu neće biti nijedna od zemalja iz našeg susjedstva

Prvo polufinale ovogodišnjeg Eurosonga ponudilo nam je već uobičajen scenarij – tiha nada, glasna napetost, uvjeravanje da ima za nas mjesta u finalu i potom hladan tuš – ispadanje prije finalne večeri.

Za razliku od prijašnjih godina, Hrvatskoj su se ovaj puta pridružile i ostale zemlje iz regije (i šire), ostavši među šest zemalja koje nisu izborile finale. Tako u finalu nećemo vidjeti ni zabavne i privlačne predstavnice Srbije, tanušnu slovensku i austrijsku predstavnicu, za naš ukus ekstremne crnogorske hiphopere i tugaljivu ciparsku pjesmu.

Bez obzira na rasplet, dojma smo da je 'Mižerja' Klape s mora zvučala moćno i dopadljivo, iako je prilično stilski i zvukom odudarala od okoline. Dobar dojam 'Mižerje' pojačala je činjenica da su naši dečki nastupili slabe slovenske predstavnice Hannah čija nas je pjesma 'Straight into Love' podsjetila na Dariju Kinzer i njen 'Celebrate'.


Od finalista, najbolji dojam je na nas ostavila estonska predstavnica Birgit Õigemeel, kako pjesmom 'Et uus saaks alguse', tako izgledom.

Mjesto u finalu našle su sljedeće zemlje:
1. Moldova Aliona Moon – 'O mie'
2. Litva Andrius Pojavis – 'Something'
3. Irska Ryan Dolan – 'Only Love Survives'
4. Estonija Birgit Õigemeel – 'Et uus saaks alguse'
5. Bjelorusija Alyona Lanskaya – 'Solayoh'
6. Danska Emmelie de Forest – 'Only Teardrops'
7. Rusija Dina Garipova – 'What If'
8. Belgija Roberto Bellarosa – 'Love Kills'
9. Ukrajina Zlata Ognevich – 'Gravity'
10. Nizozemska Anouk – 'Birds'