BURNING SEA FESTIVAL

Metal velikani Iced Earth stižu u Zadar

13.12.2012 u 11:34

Bionic
Reading

Još jedno jako metal ime potvrdilo je svoj nastup na festivalu Burning Sea 2013 koji će se od 5. do 8. lipnja održati u Zadru (Puntamika)

Popisu impresivnih izvođača - King Diamond, Overkill, Amorphis, Candlemass, Destruction, Tsjuder, Enslaved, Moonsorrow, Die Apokalyptischen Reiter, Turisas, Angel Witch, Saltatio Mortis, Shining, Grave, Decapitated, In Solitude – spomenimo neke, pridružuje se i slavni američki metal bend Iced Earth.

Riječ je bendu koji je gotovo iz temelja promijenio percepciju Europljana o američkom metalu. Slavni Iced Earth upisao se među besmrtne u svijetu metala epohalnim albumima kao što su 'The Dark Saga', 'Something Wicked This Way Comes' ili 'Horror Show' . Tko je bio na nekom njihovom koncertu, zna kakav ga spektakl očekuje, a tko nije, samo poruka – to treba doživjeti i proživjeti.

U dva desetljeća dugom stažu, njemački melodic-rokeri Jaded Heart izgradili su status ponajboljeg njemačkog rock benda i svoje će mjesto naći na pozornici Burning Sea 2013, a kao i svaki puta, i sada ima potvrda mladih i perspektivnih imena. Najpoznatije među njima je Re-Armed, finski death/thrasheri, koje su hrvatski metalci upamtili po odličnom ovogodišnjem nastupu u zagrebačkoj Močvari, pa njihovi zemljaci Black Light Discipline, koji na zanimljiv način spajaju industrial i heavy metal s elementima elektronike, a iz Sydneyja stižu tamošnje melodic death/thrash uzdanice As Silence Breaks.

Za sve metal headse, organizatori su pripremili i izuzetno povoljnu ponudu X-Mas paketa, smještaja za posjetitelje festivala, te mogućnost prijave bendova za nastup na Burning Sea 2013.