DVOSTRUKO SLAVLJE

Meryl Streep zapjevala 'sretan rođendan' Danisu Tanoviću

22.02.2016 u 16:31

Bionic
Reading

Poznati bosanskohercegovački redatelj Danis Tanović svoj 47. rođendan protekle subote slavio je dvjema nagradama na ovogodišnjem Berlinaleu, Grand Prix Srebrnim medvjedom te nagradom nezavisnog žirija - nagradom kritike FIPRESCI. Na zabavi nakon proglašenja pobjednika brojni slavni glumci slavili su zajedno s Tanovićem, a među veselim čestitarima bili su predsjednica žirija Meryl Streep, britanski glumac Clive Owen i dr. koji su Tanoviću zapjevali 'Happy Birthday'

Tanovića vole nagrade, posebno one u Berlinu, ali vole ga i kolege filmaši. Vidjelo se to nakon proglašenja pobjednika festivala u subotu, kad su svi članovi žirija i mnogi glumci slavili s Tanovićem njegov 47. rođendan. Slavio je Tanović tada i svoju drugu pobjedu na Berlinaleu, a ove godine s filmom 'Smrt u Sarajevu' osvojio je svog drugog Srebrnog medvjeda.

Čestitara na svečanom partyju zatvaranja festivala je bilo mnogo, a među najraspoloženijima bili su predsjednica ovogodišnjeg 66. Berlinalea Meryl Streep, Clive Owen, Lars Eidinger, Nick James, Brigitte Lacombe, Malgorzata Szumowska i Alba Rochwacher te su nagrađenom redatelju zapjevali 'Happy Birthday'. Tanović je nagradu posvetio svojim roditeljima, priznavši kako joj se nije nadao.

Love my actors, and here is what jury thought of them... First class ensemble

A photo posted by Danis Tanović (@danistanovic) on