NAGRADNJAČA

Međunarodni ljetni salsa festival - dobitnici

08.05.2009 u 15:16

Bionic
Reading

Najnovije izdanje Međunarodnog ljetnog salsa festivala proširuje koncept te od četverodnevnog festivala postaje šestodnevna manifestacija, u trajanju od 23. do 28. lipnja u Rovinju. Festival će se obogatiti ponudom novih sadržaja na malim gradskim trgovima u centru grada, gdje će turiste temperamentna i senzualna kubanska glazba dočekivati iza svakog ugla, a tportal.hr je pripremio dvije festivalske ulaznice za svoje najsretnije čitatelje

Ako želite svoje prve plesne korake početi kod najboljih svjetskih salsa instruktora i u kratkom roku naučiti osnove te dobro se zabaviti, salsa festival je idealna prilika za početnike kojima je dio festivala posebno namijenjen. Radionice za početnike počinju već od utorka 23. lipnja i traju sve do nedjelje. Naravno, na večernjim zabavama ćete imati priliku odmah isprobati naučeno preko dana!

Rovinj će se krajem lipnja pretvoriti u pravi plesni podij. Zagrijavanje za glavni dio festivala počet će u predfestivalsko vrijeme, od 23. do 25. lipnja, kada će svi posjetitelji grada moći plesati u jutarnjim i u večernjim satima na malim gradskim trgovima, uz DJ-e i plesnu animaciju.

Ne festivalu će gostovati vrhunski svjetski salsa insturktori, bandovi i DJ-i. Polaznike će podučavati više od 30 svjetskih instruktora iz Kube, Europe i SAD-a. Plesat će se pet dana, kroz četiri nivoa učenja u sedam plesnih dvorana tijekom dana, a navečer na plesnim večerima na otvorenom i u luksuznim hotelima.

Glavni dio festivala je od četvrtka do nedjelje, kada se danju održavaju radionice na četiri razine učenja, od početne do najnaprednije. Sudionici festivala učit će i usavršavati različite stilove salse: linijski (New York Style, LA Atyle i Portorico Style) i kubanski stil, u hotelima Park, Eden, Istra, Katarina te MMC dvorani

Najveće gradsko događanje i već tradicionalna fiesta zakazana je za petak, 26. lipnja, na glavnom rovinjskom trgu, uz gostovanje najpopularnijeg hrvatskog salsa banda – Cubisma

Najotkačeniji party je Pool party, gdje će se sudionici festivala opuštati plešući u bazenima i oko njih, u hotelu Istra na Otoku Svetog Andrije, zadnji dan festivala, u nedjelju 28. lipnja.

Interes za festival raste iz godine u godinu, što pokazuje činjenica da je u ožujku prodano već 400 ulaznica. Stoga organizatori Salsa festivala pozivaju sve koji su željni kvalitetne zabave i ugodnog druženja da se pridruže tom rasplesanom događanju i svoje mjesto rezerviraju na vrijeme. Poseban poziv je upućen početnicima, za koje je salsa festival idealna prilika da nauče salsu od najboljih i u samo pet dana.

Organizatori Salsa festivala, Plesni klub Los Mamberos i tvrtka Salsa Adria Produkcije d.o.o. zahvaljuju glavnim partnerima festivala: Gradu Rovinju, TZ Rovinj i hoteljersko-turističkoj tvrtki Maistra d.d. te medijskim pokroviteljima festivala, a to su: Europlakat, Nova TV, t-portal, Glasu Istre, Butiga, Turist Plus, Turizam info, Stručna revija UT, Vita, Plan B, Putovanja za dvoje, HR studio Pula, 24 sata.

Festivalsku ulaznicu osvojile su:

Ivana Bačanek
Jelena Ribarić