OBITELJ PRIJE SVEGA

Malo čudo u životu zagrebačkog glumca Ranka Zidarića

17.08.2016 u 14:01

Bionic
Reading

Na sinoćnjem koncertu hrvatske pijanističke zvijezde Aljoše Jurinića u publici je sjedila njegova možda najmlađa obožavateljica, osmogodišnja Zora Zidarić, kćerka zagrebačkog glumca Ranka Zidarića i grafičke dizajnerice Ivane Uhlik. Ponosni tata Ranko otkrio nam je kako provodi posljednje ljetne dane, ponešto o kazališnoj premijeri u Dubrovniku koja ga očekuje u nedjelju te kćerkama Zori i Sari

U koncertu mladog pijanista Aljoše Jurinića sinoć je u dubrovačkom Kneževom dvoru uživala i obitelj Zidarić, a upravo je osmogodišnja Zora Zidarić najveća Jurinićeva obožavateljica.

'Zora je dijete koje voli klasiku, ma ona je moje malo čudo. Pažljivo je pratila cijeli nastup, a malo je bila umorna pa nije bila razigrana kao inače. Ne znam je l' bilo još djece u publici, ali sam jako ponosan na svoje', u šali će kao i uvijek zagrebački glumac Ranko Zidarić koji ljeto provodi u Dubrovniku. I nije da mu dubrovački ljetni šušur previše paše.

'Dobro sam, odmaram se i radim, ali ova dubrovačka gužva je ponekad neizdrživa. U nedjelju me očekuje premijera scenske izvedbe '7 stranica iz romana Sto godina samoće G.G.Marqueza' po zamisli Mani Gotovac, uz Bojanu Gregorić i Milku Podrug Kokotović, u dubrovačkom dvorcu Skočibuha. Zamisli je puno, a vremena malo i polako sam na iglama. Što ću kad volim Mani, ona je za mene tipični ludi umjetnik, a s njom je svaka suradnja zanimljiva i kreativna. Radili smo u prošlosti puno odličnih predstava u ITD-u i obradovala me kad me pozvala u ovaj novi projekt', kaže Ranko. Razloga za zadovoljstvo ima i zbog starije kćeri Sare, odlične studentice uskoro četvrte godine  Likovne akademije, talentirane slikarice.

'Sara je provela ljeto u Oslu kod tete. Kao i ja, više voli nordijske atmosferske prilike od dalmatinskih vrućina. Sretan sam što napreduje, a slikarstvo je oduvijek bila njezina velika ljubav, dokazuje se polako i vjerujem u njezin uspjeh', rekao nam je glumac.