ČUDESAN SOPRAN

Maksim Mrvica u Aziji s nježnom plavušom prekrasna glasa

17.11.2015 u 07:07

Bionic
Reading

Maksim Mrvica, jedan od najuspješnijih hrvatskih glazbenika, uputio se na svoju veliku azijsku turneju koja će obuhvatiti 20 gradova. Dio njegovog benda je i Hana Huljić, kći estradnog para Tončija i Vjekoslave Huljić, kojoj je ovo prva turneja sa slavnim pijanistom

Velika turneja Maksima Mrvice počinje nastupom u Nanchangu 22. studenog, a završit će u Šangaju 20. prosinca. Na njoj će svojim kristalnim sopranom posebnu pažnju plijeniti i najmlađa članica glazbene obitelji Huljić. Hana je krajem listopada otputovala u London te se s orkestrom spremala za gala-program koji će izvoditi u Aziji.

Svoj pjevački debi imala je prije šest godina i to upravo s pijanističkim virtuozom na njegovom koncertu u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Na istom mjestu nastupili su ponovno prošle zime na autorskoj večeri njezinog oca Tončija i njegovog benda Madre Badessa, a proteklog ljeta s Maksimom je nastupala na pet koncerata.

'Pjevat ću nekoliko pjesama. Tome se jako veselim, a moram priznati da me čak malo i strah putovati tako daleko i biti dulje vrijeme odsutna od kuće', izjavila je Hana prije nekoliko mjeseci za tportal. Dvadesetčetverogodišnjakinja je studentica glazbenog odjela Umjetničke akademije u Splitu. Studira teoriju glazbe i kompoziciju, a jednu njezinu skladbu izvodi Zagrebački komorni orkestar. Hana od 10. godine svakodnevno komponira, ali i slika, a shvatila je, kaže, da mora upisati Umjetničku akademiju jer želi pisati mjuzikle.

Poslušajte kako Hana Huljić zvuči uz Maksima Mrvicu:



Hana se teško odvojila od roditelja, Tončija i Vjekoslave Huljić, za koje je jako vezana