PUKAO IM FILM

Majka zamoljena da konačno zašuti o svojoj bebi

15.04.2015 u 15:17

Bionic
Reading

Australka Jade Ruthven, koja ima šestomjesečnu kćerkicu, dobila je vrlo neugodno pismo u kojem je 'prijateljice' mole da napokon zašuti o svojoj bebi na Facebooku

Svatko ima nešto što ga posebno veseli – za neke su to automobili, za neke mačke, a za 33-godišnju Australku Jade Ruthven to je njezina kći Addy. No iako ponosna majka sa svima želi podijeliti svoju sreću, čini se kako postoje neki korisnici Facebooka kojima njezino majčinstvo već ide na nos.

Naime zubarica Jade Ruthven iz Pertha primila je vrlo neugodno pismo u kojem ju se moli da prestane stalno govoriti o svojoj kćeri na Facebooku.


'Našla sam se s nekoliko prijateljica i svima nam je dosta tvojih beskonačnih komentara o tvojoj kćeri i svemu što ona radi. Gle, svi imamo djecu koju obožavamo – svaki roditelj misli da je njihov klinac najbolji na svijetu – ali mi nikoga ne maltretiramo time. Nosi novu odjeću? Pošalji tu fotografiju onome tko joj je to poklonio privatno, a ne svima. Puže po strunjači? Koga briga! Ima šest mjeseci – velika stvar! Stani i malo razmisli – kad bi svaka majka stalno na internet stavljala sve to sranje, i tebi bi to sigurno ubrzo dozlogrdilo. Jedva čekamo da ponovo počneš raditi – onda valjda nećeš imati toliko vremena za Facebook. Tvoja kći je prekrasna i mi je svi volimo, no i naša djeca su sjajna. Ukratko, ideš nam na živce stalnim 'moja kći ovo' i 'moja kći ono'. Nadali smo se da ćeš prestati nakon oko mjesec dana, ali nisi. Nismo svi zainteresirani za ono što ti kći radi, pa prestani više pričati o tome. Ovo ti šaljemo zato da znaš što ljudi stvarno misle', pisalo je u anonimnom pismu koje je
primila Jade Ruthven.

Umjesto da se naljuti zato što joj je netko napisao tako zločesto pismo, Jade Ruthven i njezin muž poslali su ga komičarki koja ga je stavila na svoju društvenu mrežu.

Bez obzira slagali se s bezobraznim pismom ili ne, Facebook ima mnoštvo opcija, a među njima i onu da jednostavno uključite 'skrivanje obavijesti' od određene osobe. To je znatno plemenitije nego da pošaljete anonimno uvredljivo pismo svojim 'prijateljima'.