NOVI DOKUMENTARAC NA HTV-U

'Lovac na bilje' otkriva hrvatska prirodna bogatstva

  • Autor: I. Č.
  • Zadnja izmjena 07.01.2016 19:23
  • Objavljeno 07.01.2016 u 16:26
Anton Rudan u dokumentarno-avanturističkom formatu HTV-a 'Lovac na bilje'

Anton Rudan u dokumentarno-avanturističkom formatu HTV-a 'Lovac na bilje'

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotgrafija

'Lovac na bilje' novi je dokumentarno-avanturistički format HTV-a u kojem voditelj Anton Rudan traga za različitim biljem na najljepšim nedirnutim i zaštićenim lokacijama u Hrvatskoj

Kroz 12 epizoda prve sezone 'Lovac na bilje' gledateljima pruža uvid u prirodu kakvu još nisu vidjeli. Voditelj praktično i snalažljivo istražuje te opisuje bilje na raznolikim interesantnim lokacijama koje su prikazane vizualno atraktivno i s puno korisnih informacija za ljubitelje prirode.

Uz traženje bilja, istraživanje lokaliteta i upoznavanja zanimljivih, nerijetko stručnih mještana, voditelj gledatelje uči i vještinama koje nisu toliko poznate i zastupljene. Posljednjih deset godina ime Antona Rudana postalo je sinonim za stručnjaka za zdrav život i preživljavanje u prirodi. To nimalo ne čudi s obzirom na to da je većinu svojeg djetinjstva proveo u prirodi, a kasnije ljubav za otvorenim prostorima i usklađenost s prirodom pretvorio u uspješno životno zvanje. Pod pseudonimom Šumski Kuhar, Rudan je poznat po zanimljivim kulinarskim serijalima koje su se u mogli vidjeti u obliku kratkih priloga u emisiji HRT-a 'Dobro jutro, Hrvatska'. Kasnije, u produkcijski poboljšanom izdanju, novije verzije serijala pod imenom 'Šumski Kuhar: Hrana iz divljine' emitirao je i na portalu Telegram.hr. Upravo je na potonjoj produkciji 2014. Rudan upoznao redatelja i autora Filipa Filkovića Philtza s kojim je u suradnji razvio taj, a i današnji serijal za HRT 'Lovac na bilje'.

Promo fotgrafija

Promo fotgrafija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotgrafija

Redatelj je serijala Filip Filković Philatz, čije se ime posljednjih desetak godina veže uz režiranje i autorstvo niza uspješnih i nagrađivanih glazbenih videospotova za glazbenike poput Gibonnija, Vatre, Urbana, The Frajle, Edu Maajku i mnoge druge. Filković je serijal 'Lovac na bilje' zamislio kao avanturističko, gotovo spiritualno iskustvo koje ima glavnu intenciju pobuditi znatiželju kod gledatelja i potaknuti ga na istraživanje prirode kojom je okružen, a koju u većini slučajeva kao takvu ne doživljava.

Promo fotgrafija

Promo fotgrafija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotgrafija

Promo fotgrafija

Promo fotgrafija

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotgrafija

Direktor je fotografije Tomislav Krnić koji je zaslužan za cjelovit izgled slike i ljepotu prikaza fotografije. Produkciju 'Lovca na bilje' potpisuje Antitalent, izvršni producent je Frane Merkaš, montažer Marko Šuvak Martinović, pilot drona za zračne snimke Saša Tufegdžić, a glazbu 'Lovca na bilje' potpisuju Tomislav Šušak iz benda Vatra te Stjepan Tribuson iz bendova Rochelle, Rochelle i Gonzo.
Serijal se emitira subotom (počevši od 9. siječnja) na HTV 2 u 18:30 sati!

Lovac na bilje

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi