'DVOJINA' U KINU EUROPA

Ljubavna priča o dvije djevojke u pogrešnom trenutku

10.03.2014 u 09:00

Bionic
Reading

Dugometražni igrani film 'Dvojina', Nejca Gazvode, premijerno će se prikazati 12. ožujka, u zagrebačkom kinu Europa, u suradnji sa udrugom Domino, a u sklopu programa Queer Zagreb Sezona, nakon čega će se prikazivati i u drugim hrvatskim gradovima

Dvojina' je iskrena ljubavna priča o dvije djevojke koje su se srele u pogrešnom trenutku, no bez obzira na to, susret ih učini sretnijim osobama i odvede u ludu avanturu ulicama grada. Nastao je u koprodukciji Slovenije (Perfo), Hrvatske (Studio dim) i Danske (Beofilm), a dosad je osvojio i nekoliko festivalskih nagrada, kao što su nagrade za najbolju glumicu i glazbu na Danima slovenskog filma te nagrade za najbolji film na festivalima Oslo Skeive Filmer i Cinedays.

Zbog vremenskih neprilika avion iz Danske je prisiljen sletjeti na slovenski aerodrom. Među putnicima je lijepa Dankinja Iben (25) koja na putu do hotela upoznaje Tinu (25). Vožnja shuttle autobusa je Tinin ljetni posao i iako joj je najprije čudno, prihvati Ibeninu molbu da ju proveze gradom po noći. Događa se neočekivana ljubav između dvije djevojke, međutim, zbog teške tajne koju jedna nosi te pokušaja druge da pronađe smisao u svijetu u kojem živi, njih dvije ne uspijevaju ostvariti tu ljubav.

Foršpan filma 'Dvojina'