MILIJUN PRODANIH!

Lil Wayne potpuno potukao RHCP i ušao u povijest

08.09.2011 u 09:14

Bionic
Reading

Lil Wayne 'did it again' – novi album prodao je u nevjerojatnih milijun komada u prvom tjednu

Najprodavaniji izvođač 2008. godine gotovo pa da je ponovio uspjeh svog prethodnog albuma 'Tha Carter III' – ni godina dana izbivanja sa scene zbog boravka u zatvoru nije ga spriječila da ponovo demonstrira koliko zapravo ima obožavatelja i koliko je popularan kod današnjih mladih generacija pa je 'Tha Carter IV' ušao u povijest s prodajom od nevjerojatnih milijun komada u prvom tjednu, što je više od najoptimističnijih očekivanja.

Za usporedbu, 'I'm With You', novi album Red Hot Chili Peppersa, prodao se u samo 232.000 primjeraka i upao na drugo mjesto, srušivši tezu po kojoj danas samo rokeri i nostalgičari kupuju glazbu.

'Tha Carter IV' treći je broj jedan album u Wayneovoj karijeri, ujedno najprodavaniji hip hop album još od – pogađate – njegovog prošlog albuma. Osim toga, od njega se ove godine više prodao samo jedan album, 'Born This Way' Lady Gage, sa 1,11 milijun komada u prvom tjednu. S time da je Gaga profitirala prodajući svoj album dva dana za samo 99 centa na Amazonu, što su trikovi kojima Wayne nije morao pribjeći.

Osim toga, Wayne je na iTunesu prodao 345.000 komada, oborivši rekord ove online trgovine glazbe, a o tome kakav status ima danas u SAD-u govori i to da je 'poput rock zvijezde' svojim nastupom zatvorio ovogodišnju dodjelu MTV-jevih nagrada.