U PALACHU

Liima (ex-Efterklang) na Impulse Festivalu u Rijeci

25.03.2016 u 17:07

Bionic
Reading

Impulse festival ostaje pri starom zacrtanom kursu – trudi se svojoj publici dovesti nove bendove ili one koji su nedavno izdali nešto vrijedno slušanja, a ovo je upravo to – 18. 3. 2016. bendu Liima izašao je album prvijenac naziva 'ii' za prestižnu etiketu 4AD (Grimes, Future Islands, Beirut, Scott Walker…)

U Rijeci će Liima premijerno nastupiti u Hrvatskoj u sklopu trećeg izdanja Impulse festivala 6. lipnja 2016. u Omladinskom kulturnom centru Palach. Ovaj bend čini kompletna postava danskog benda Efterklang, uz jednog novog člana – finskog perkusionista Tatua Ronkkoa.

Album 'ii' je snimljen u tri dana u Berlinu, ali je nastajao tijekom više mjesečnih rezidencija u Berlinu, Finskoj, Istanbulu i Madeiri. Rezultat će, prvi kritičari pišu, biti nešto mračniji i intenzivniji od većine Efterklangovog materijala.

U Palachu možemo očekivati puno geekovske elektro opreme, baseve, semplove i vokale gusto nanizane i spakirane u kompleksnu cjelinu iz koje, kroz isprva abrazivne tonove, izranja melodiozna priča koja predstavlja novu snagu etikete 4AD, a nagovješćuje se uz singlove Amerika' i 'Roger Waters'.

Novo izdanje Impulse festivala održat će u prvoj polovici lipnja u Rijeci – uz krilaticu glazba je svugdje želi se promovirati urbanu, klupsku kulturu i s tom misijom organizirat će se tribine, radionica, sajam ploča, glazbeni osvrt, filmovi u suradnji s Art kinom Croatia, klupski koncerti i nekoliko iznenađenja iza kojih kao jedina agenda stoji ljubav prema (dobroj) glazbi.

Impulse festival treću godinu zaredom organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar (SKC) Sveučilišta u Rijeci uz potporu Grada Rijeke – Odjela za kulturu, Sveučilišta u Rijeci i HDS ZAMP-a.