OTVORENJE FESTIVALA

Libertas Film Festival uz zvijezde filma 'Precious'

02.07.2010 u 16:05

Bionic
Reading

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je program šestog po redu Libertas Film Festivala koji se održava u Dubrovniku od 2. do 6. srpnja

Večeras, nakon otvorenja festivala uz film 'Precious' te glavnu glumicu Gabourey Sidibe i producenticu Lisu Cortes, održat će se koktel otvorenja u Kneževom dvoru.

Ovogodišnji festival u svom šestom izdanju donosi mnogo noviteta i više od 100 filmova iz cijelog svijeta. U kategoriji konkurencije našli su se brojni zanimljivi naslovi: 'White Material' (Francuska/Kamerun), 'Dark House' (Poljska), 'Adrift' (Vijetnam/Francuska), 'How I Ended this Summer' (Rusija), 'Air Doll' (Japan), 'Kinatay' (Filipini/Francuska), 'Frontier Blues' (Iran/Velika Britanija/Italija) i 'The Secret in Their Eyes (Argentina/Španjolska).

Izvan konkurencije bit će prikazani internacionalni hitovi poput 'Precious: Based on a Novel Push by Sapphire' (SAD), 'Norman' (SAD), 'Triage' (Irska/Španjolska/Belgija/Francuska) i 'A Somewhat Gentle Man' (Norveška), dok se u kategoriji Ponoćnog ludila ističe 'Red, White and Blue' (SAD). Dokumentarni filmovi s gurmanskim predznakom poput 'Eatrip' (Japan), 'Guy Martin' (Francuska) i 'Priče iz motovunske šume' (Hrvatska) otkrit će tajne kulinarstva iz raznih dijelova svijeta.

Osim zvijezde filma 'Precious', šesto izdanje Libertas Film Festivala posjetit će i slavna imena: Johathan Segal, režiser filma 'Norman', Branko Đurović Đuro, dobitnik Emmyja za kratki film Pete Radovich i mnoge druge javne osobe iz kulturnog i političkog svijeta.