DA, DOBRO STE PROČITALI!

Lego kockice postaju junaci holivudskog filma

15.11.2011 u 07:40

Bionic
Reading

Igračke su neiscrpna nova inspiracija za film, a novi junaci velikog platna postat će – Lego kockice

Nakon Transformera i figurica GI: Joe te priča o snimanju ekranizacije monopolija, Lego dolazi na film – studio Warner Bros dao je zeleno svjetlo za CGI spektakl, igrani film kombiniran s računalnom animacijom, nakon što se već tri godine govori o tome da bi ta igračka mogla postati junakom pokretnih slika.

Kako će to izgledati – zasad možemo samo nagađati, no zna se da će se na projekt baciti scenaristi i redatelji Phil Lord i Christopher Miller, najpoznatiji po animiranom hitu ‘Oblačno s ćuftama’, a trebao bi im pomagati Chris McKay ('Robot Chicken'). Oni će oživjeti Lego u Australiji, gdje će se film snimati s planiranom premijerom za 2014. godinu.

Uz Lego, u planu su i filmske verzije duge liste igračaka – priča se o novom 'He-Manu', i dalje je aktualan 'Monopoly', a sljedeći su 'Candyland’, 'Battleship’, 'Stretch Armstrong’, 'View-Master’, 'Max Steel’ i 'Hot Wheels’.

Zapravo, ‘Battleship’ u kina dolazi prvi, u svibnju 2012, režira ga Peter Berg, a glumit će Liam Neeson, Taylor Kitsch, Alexander Skarsgård i Rihanna. 'Monopoly’ bi trebao režirati Ridley Scott, najvjerojatnije 2014.