PERE UBU

Legendarni pioniri američke post-punk scene u Močvari

25.10.2013 u 12:47

Bionic
Reading

Jedinstveni David Thomas i Pere Ubu vraćaju se u Zagreb i to u nedjelju 3. studenog kada će u Močvari promovirati novi studijski album 'The Lady From Shanghai' kojeg su mnogi već proglasili najboljim albumom benda u posljednjih 10 godina.

Osnovani 1975. godine u Clevelandu (Ohio, SAD) nakon raspada jednako legendarnih no kratkotrajnih Rocket from the Tombs (njihovim raspadom nastali su i The Dead Boys), Pere Ubu su veoma brzo postali jedan od najutjecajnijih američkih rock bendova u povijesti. Prva dva albuma – 'The Modern Dance' (objavljen 1978. godine) i 'Dub Housing' (objavljen 1979. godine), smatraju se antologijskim izdanjima kojima je bend postavio temelje post-punka kao žanra, zajedno s nizom bendova koji su istovremeno djelovali s druge strane oceana (Gang of Four, Joy Division, Wire, The Fall, PiL…).

Kroz turbulentnu i dinamičnu karijeru, bend je na okupu održao karizmatični pjevač David Thomas, dovoljno ustrajan da nam i nakon 37 godina rada ponudi novi Pere Ubu album. Objavljen početkom ove godine, 'The Lady From Shanghai', po reakcijama kritike i publike već je pozicioniran u gornji dom Pere Ubu diskografije, a mnogi ga proglašavaju i najboljim albumom benda u posljednjih 10 godina.