POBJEDNICA 'MASTERCHEFA'

Lana Klingor Mihić: Imala sam noćne more o Barbieriju

25.05.2016 u 08:44

Bionic
Reading

Unatoč stresu, tremi i ozljedi lijevog kažiprsta, koje je doživjela još na početku sezone, Lana Klingor Mihić pokazala se kao vrsna majstorica u kuhinji te je sinoć zasluženo i uvjerljivo odnijela pobjedu u drugoj sezoni showa Nove TV 'Celebrity MasterChef'

Nakon 11 tjedana brojnih izazova, pohvala i kritika, Lana Klingor Mihić i koreograf Igor Barberić sinoć su ukrstili svoje kuhače, a laskavu titulu najbolje u drugoj sezoni 'Celebrity MasterChefa' ponijela je nekadašnja pjevačica grupe ET i vlasnica PR agencije, Lana Klingor Mihić. Njezina pobjeda donijet će pomoć Obrtničkoj školi u Požegi kojoj će Nova TV osigurati opremanje kuharskog kabineta. Osim toga, partner showa osigurat će namirnice za potrebe Srednje škole Hvar koja ima područne škole i u Hvaru i u Jelsi.

Tko je bio vaš favorit, a tko najveći konkurent?

Hrvoje Rupčić, Ricardo Luque i očito Igor Barberić. Oni su bili moji favoriti i konkurenti.

Jeste li priželjkivali pobjedu?
Naravno da jesam, ali stvarno o njoj nisam razmišljala sve dok nisam došla već toliko daleko da bih shvatila da je moguće.

Vaša prva pomisao nakon proglašenja?
'Je li ovo stvarnost ili će sad netko upaliti svjetlo?' (smijeh)

Kako su vijest primili vaši ukućani, kako prijatelji?
Moj suprug je bio apsolutno siguran u mene i bio je jako ponosan. Isto tako i prijatelji. Nekolicina njih mi je rekla da već znaju da ću pobijediti i da to nije upitno. Njihova vjera i dobra energija puno su mi značili.

Koje vam je najbolje jelo koje ste pripremili, neko koje će vam ostati u pamćenju?
Napravila sam odličan rižoto koji žiri nije htio probati jer sam ga dirala nakon isteka vremena. To mi se ujedno i urezalo u pamćenje jer sam nakon toga imala noćne more u kojima je glavnu ulogu imao Frane Barbieri.

A najveći gaf?
Onaj u tijeku spravljanja deserta u samom finalu.

Koja se vaša jela najčešće nađu na stolu kada u svojoj kuhinji uzimate stvar u svoje ruke?
Gyoze, tjestenine, tuna tartar, teleća koljenica, purica s mlincima…

Koliko su vas komentari žirija motivirali ili demotivirali?
Više je bilo ovih motivirajućih, što me guralo naprijed, odnosno poticalo da budem hrabrija. Isto tako, svaku kritiku sam pokušala shvatiti kao lekciju, školu i trudila se primijeniti u svakom sljedećem izazovu. Ali moram priznati da je tu znalo biti i suza, jer ja puno toga uzimam srcu i shvaćam preosobno. No te suze možda treba pripisati umoru, jer je snimanje zaista bilo zahtjevno, i to stvarno jest najzahtjevnija kuhinja u Hrvatskoj.

Planirate li jednog dana možda napisati kuharicu ili otvoriti vlastiti restoran, kao što su to učinili neki pobjednici takvih natjecanja?
Moram priznati da ima nekoliko različitih ponuda za različite projekte, no ovu pobjedu bih voljela pametno iskoristiti, a ne na brzinu samo zbog PR-a. Vidjet ćemo, ima vremena. 

Oklagija, mač.... dodje ti na isto! Klingonci napadaju burek! ??????#MasterChefHRV

A photo posted by Lana Klingor Mihić ???????? (@lanatheklingor) on

Preživjeli smo! #togetherweare #friends ❤️???????? #MasterChefHRV

A photo posted by Lana Klingor Mihić ???????? (@lanatheklingor) on

Za kuhinju spremne! #ksenijaerker #predivna #obozavam ❤️❤️#masterchefhrv

A photo posted by Lana Klingor Mihić ???????? (@lanatheklingor) on