U KINU EUROPA

'Krstarica Potemkin' uz Zagrebačku filharmoniju

13.11.2013 u 14:57

Bionic
Reading

Ovaj vikend (14., 15. i 16. 11.)Zagrebačka filharmonija i kino Europa zagrebačkoj publici dovode nesvakidašnji filmsko-glazbeni događaj - u kino Europa uplovljava 'Krstarica Potemkin' uz glazbenu pratnju orkestra Zagrebačke filharmonije

Nijemi film iz redateljskog stolca Sergeja Ejzenštajna koji ekranizira pobunu na ruskom ratnom brodu Potemkin kojom je započela I. ruska revolucija, bit će praćen originalnom glazbom iz filma koju 'na licu mjesta' izvodi Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem dirigenta Krešimira Batinića.


Koncept spajanja filma i orkestralne glazbe na ovakav način već je uzeo maha među filmskom i glazbenom publikom diljem svijeta pa će to biti i posebna prilika zagrebačkoj publici da prisustvuje takvoj vrsti događaja. On postaje još interesantniji činjenicom da se radi o 'Krstarici Potemkin' - klasiku kinematografije, jednom od najutjecajnijih filmskih ostvarenja, kako zbog svojih tehničkih dosega tako i zbog kultnih scena poput one Potemkinovih stuba koje su i danas omiljena umjetnička inspiracija i to ne samo u području Sedme umjetnosti.


Projekcije se održavaju u četvrtak, petak i subotu, 14. studenoga u 20 sati, 15. i 16. studenoga s početkom u 19 i 21 sat. Izaberite svoj termin, kupite ulaznice po cijeni od 60 kn u kinu Europa ili online i očekujte kompletan audiovizualni događaj, osjetila puna glazbe i filma koja garantiraju opuštenost i dobru zabavu. Ako vam teško pada loše vrijeme, sakrite se u toplu i ugodnu atmosferu kina Europa dok Zagrebačka filharmonija svira za vas.