DVA ODLIČNA BENDA

Kriške i Man Zero u klubu Purgeraj&Park

15.12.2012 u 09:08

Bionic
Reading

U ponedjeljak 17.12. klub Purgeraj&Park ugostit će beogradski kraut rock/no wave/noise bend Kriške, te zagrebački post rock bend Man Zero. Po riječima organizatora, riječ je o dva iznimno kvalitetna bend nezavisne scene. Ukratko, valja se uvjeriti osobno a i ulaz je besplatan.

Bend Kriške nije lako svrstati niti u jedan žanr. Njihova glazba bliža je bendovima 70-tih i prizvuku koji su tada nosili valovi kraut rock-a, No Wave-a i Noise scene underground bendova. Prolazeći kroz mnoge faze u istom sastavu, Kriške istražuju granice žanrova i stilova, i često ih nadilaze inovacijama i otvorenim pristupom koji objedinjuje utjecaje sličnih bendova iz prošlosti i suvremene alternativne svjetske muzike. Na koncertima se publika često iznenadi novim i drugačijim brojevima koje bend stalno donosi i tim potvrđuje svoju kreativnost i upornost u radu. Kriške su osvježenje koje ćemo još dosta vremena gledati kako redefiniraju svoj zvuk i nastavljaju sa istraživanjem novih pravaca kao i širenjem vlastitog kreativnog spektra.


Man Zero je četveročlani bend nastao 2001. i ono što Man Zero svira moglo bi se opisati kao post-rock, gdje se kombiniraju bučni gitarski pasaži sa melankoličnim i tišim dijelovima prožetim sanjivim melodijskim linijama, ali i čvrstom ritam sekcijom. No, neka vas to ne zavara - ne radi se samo o još jednom u nizu post-rock bendova! U svom izričaju kombiniraju zvuk čikaških bendova 90-ih (poput Slint ili Tortoise), s onim karakterističnim za drugi val post-rocka (poput Mogwai ili Explosions in the sky), što zvuk grupe Man Zero čini jedinstvenim.


Ulaz na koncert je slobodan, a ulaz za publiku će biti moguć od 21:30 dok koncert počinje u 22:15.