ASTRO PROFIL

Koji poslovi najbolje leže Djevici?

27.08.2015 u 09:41

Bionic
Reading

Iako su često napete i zabrinute, Djevice krase mnoge vrline - od marljivosti do točnosti

Pedantna, marljiva i organizirana, Djevica u pravilu postiže uspjehe u poslovnoj sferi. Za nju posao nije samo sredstvo za zaradu ili razbijanje dosade, nego smisao života i način ostvarenja svoje osobnosti.

Rad joj pruža veće ispunjenje od bilo koje druge aktivnosti, ima visoke kriterije i trudi se kvalitetno obaviti posao čak i ako joj se ne sviđa. Zadovoljna je samo ako je napravila sve što je u njenoj moći za najbolji mogući rezultat.

Planiranje i organizacija

Krase ju vještine planiranja i organizacije, smisao za komunikaciju i posredovanje između različitih strana. Sposobna je nagovoriti ljude na kompromise i pomirbu. Također, spremna je pomoći dobrim savjetima. Zbog svih tih kvaliteta korisna je svojim poslodavcima i poslovnim partnerima.

Ako je sama poslodavac, njene joj vrline omogućuju da dobro uskladi i rasporedi svoje radnike. Može ostaviti dojam da šefuje, ali to nije iz želje da zlostavlja, već da opravda očekivanja klijenata i izbjegne pad ugleda koji bi pretrpjela zbog loše obavljenog posla.

Poznata po analitičkom umu, Djevica je sposobna zablistati u zanimanjima u kojima se traže preciznost i dubinska razrada. Trebala bi izabrati područja kao što su matematika, fizika, biologija, medicina, veterina, arhitektura, inženjerstvo, financijsko savjetovanje i tržišta kapitala. Također je izvrsna kao računovođa, odvjetnik i učitelj.


Kasni zbog perfekcionizma

Njene su mane napetost, zabrinutost i težnja za nepogrešivošću, što može lako prijeći granicu opsesije. Često se usredotoči na jedan dio zadatka dok ostatak projekta stoji. Ta ju težnja ponekad prisili da prekorači rok, što je suprotno njenoj prirodi.

Drugi je problem njena kritičnost i sklonost prigovaranju, zbog čega je njenim suradnicima teško raditi s njom. Kad odluči nešto, teško ju je uvjeriti u suprotno. Trebala bi biti prilagodljivija i otvorena prihvaćanju tuđih mišljenja i gledišta.