'ŽUR S RAZLOGOM'

Klaxonsi u Mariboru za jedan euro

14.04.2011 u 09:51

Bionic
Reading

Prvi ovogodišnji 'Žur s razlogom' ponovno će se odvijati u Mariboru, a prvo ime programa je britanska grupa Klaxons koji nastupaju 7. svibnja: za upad na događaj će se plaćati ulaznica s namjerom koja košta jedan euro

Nakon što je prošlogodišnji Žur s razlogom u Mariboru polučio uspjeh, Si.mobil će organizirati novu zabavu u štajerskoj prijestolnici već ovog svibnja. Nu rave pioniri, britanska skupina Klaxons, uz ostale izvođače (talijanski Low Frequency Club te slovenski Gutti, ZircuS, Qualiass & Yanoosh i DJ Felis Catus) zabavljat će mlade u subotu, 7. svibnja, od 17 sati nadalje. Za upad na događaj će se plaćati ulaznica s namjerom koja košta jedan euro, a sva prikupljena sredstva su namijenjena društvu Beli obroč za uređivanje prijaznih soba za razgovore prilagođenih djeci u Sloveniji.

Klaxonsi su na svjetsku glazbenu scenu stigli kao dio nu rave vala u kojemu se miješa njihov izričaj s hipijevskom i rejverskom kulturom 90-ih godina. 'Indie' je u njihovom slučaju samo oznaka žanra koja govori o pristupu glazbenoj kreativnosti, dok ih je u međuvremenu već upecao veliki izdavač. Grupa je široj publici poznata po obnovi plesnog klasika Not over yet (Grace/Paul Oakenfold), dok su za niz EP-a i prvi album 'Myths of The Near Future' pokupili gomilu priznanja časopisa NME, kao i nagradu Mercury Prize te nominaciju za nagradu Ivor Novello. Zadnji proizvod benda je prošlogodišnji album 'Surfing the Void' na kojem je predstavljen MTV hit 'Echoes'. Klaxoni su naravno samo nositelji programa, a više informacija o programu i mjestu događaja slijedi uskoro.

I dalje ostajemo vjerni glavnom poslanstvu Žura s razlogom: buđenju društvene svijesti među mladima, pobjeđivanju apatije prema društveno odgovornim temama te širenju misli da je NASILJE OUT i ponašanju koje to pokazuje. Svi će posjetitelji na ulazu doprinijeti kupujući ulaznicu s namjerom u iznosu od jednog eura, a moći će doprinijeti i na druge načine. Sva prikupljena sredstva su ponovno namijenjena organizaciji Beli obroč Slovenije.