NAGRADNJAČA

Klavitara Zagreb rock festival u Saxu

06.06.2014 u 09:27

Bionic
Reading

U subotu, 7. lipnja u sklopu međunarodnog Klavitara Zagreb rock festivala u zagrebačkom klubu Sax gostuju rock virtouzi, gitaristi i klavijaturisti iz Europe i Amerike.

Festival će okupiti vrhunske instrumentaliste dobitnike prestižnih nagrada i priznanja, koji surađuju s najpoznatijim svjetskim bendovima i izvođačima, popoput Marca Sfoglija, člana benda Jamesa LaBriea, poznatog kao pjevača Dream Theatra, zatim talijanskog basista Dina Fiorenze čiji su glazbeni put obilježile suradnje s mnogim poznatim glazbenicima, među kojima su Steve Vai, Slash i Zakk Wylde. Dolazi i Emir Hot jedan od najboljih balkanskih rock-metal gitarista, osvajač britanskoga The Guitar Heroa, makedonski virtouz Damjan Pejčinoski, dobitnik nagrade za najbolji instrumentalni koncert u Makedoniji i bosanski gitarist Muris Varajić, pobjednik značajnih natjecanja među kojima i Steve Vai Lick Library gitarističkog natjecanja.

Na Klavitari će zasvirati i bivši gitarist Zabranjenog pušenja Dragianni, koji je 2010. u Bukureštu osvojio drugo mjesto na Ziua Chitarelor gitarističkom natjecanju, gitarist benda Side Effects Ivan Mihaljević i švicarski gitarist Roger Stafelbach

Nastupaju i dva vrhunska klavijaturista, Čileanac Nicolás Quinteros iz benda Delta i talijanski pijanist Mistheria, član grupe Artlantica.

Podršku će im pružiti američki bubnjar John Macaluso koji je nastupao s brojnim metalskim legendama (Riot, TNT, ARK, SymphonyX, Yngvie Malmsten) i sudjelovao na više od 200 studijskih projekata i talijanski pjevač Titta Tani.

Tijekom večernjeg jam session koncerta izvesti će poznate rock žestice i najveće hitove Deep Purplea, Whitesnakea, Van Halena, Malmstena i mnoge druge kao i vlastite autorske skladbe. Jedinstveni glazbeni događaj upotpunit će rock obradama tradicionalnih balkanskih pjesama.

Svoje vještine rock virtuozi pokazati će i individualno tijekom dana u glazbenim klinikama za posjetitelje.

Svi posjetitelji s kupljenim ulaznicama sudjeluju u nagradnoj igri i mogu osvojiti gitaru i klavijaruru.

Organizator festivala je zagrebačka Rock akademija.

Tportal.hr je za svoje čitatelje pripremio 2x2 ulaznice!

Po dvije ulaznice su osvojile:

Ana Gotovac
Diana Jovičić