OBJAVLJENA LISTA

Kenjac konkurira za nominacije Europske filmske akademije

10.09.2010 u 13:40

Bionic
Reading

Na ovogodišnjoj selekcijskoj listi filmova preporučenih za nominacije Europske filmske akademije nalazi se 46 filmskih naslova iz čak 32 europske zemlje

'Kenjac', igrani film u režiji Antonija Nuića, našao se na nedavno objavljenom popisu filmova koji konkuriraju za nominacije Europske filmske akademije (EFA). Na ovogodišnjoj selekcijskoj listi filmova preporučenih za nominacije Europske filmske akademije nalazi se 46 filmskih naslova iz čak 32 europske zemlje.

U narednim tjednima, 2300 članova EFA-e glasat će za nominacije u različitim kategorijama, a rezultati će biti objavljeni 6. studenog u Sevilli u Španjolskoj, na Festivalu europskog filma.

'Kenjac' je nastao u produkciji Propeler filma, dobitnik je nekoliko Zlatnih arena na prošlogodišnjem Festivalu igranog filma u Puli te je bio hrvatski kandidat za nagradu Oscar.

Dugometražna konkurencija za ulazak u sljedeći krug nominacija EFA-e, u kojoj se nalazi 'Kenjac', i ove je godine iznimno jaka. Među kandidatima je dobitnik Zlatnog lava, 'Libanon' Samuela Maoza, bosanskohercegovački 'Na putu' Jasmile Žbanić, koja je s filmom 'Grbavica' 2006. godine osvojila Zlatnog medvjeda, 'Soul Kitchen' Fatiha Akina te 'Another Year' Mikea Leigha