MANMACHINE, THE STUPAR PROJECT, SUHO GRLO NOS, DREDDUP, SWEET SORROW

Kandidati za nastup na T-Mobile INmusic festivalu (1)

16.05.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Na natječaj 'Pošalji video snimku i sviraj na T-Mobile INmusic festivalu' na koji su se do 10. svibnja mogli prijaviti svi zainteresirani izvođači, pristiglo je oko sto prijava i video uradaka iz Hrvatske i inozemstva, Za svog favorita publika će moći glasovati putem crvenog gumba na MAXtv-u u razdoblju od 23.5. do 12.6. te odabrati tri pobjednika natječaja koja će zasvirati na šestom T-Mobile INmusic festivalu. Na tportalu ih predstavljamo u seriji članaka

ManMachine je glazbeni projekt nastao 2002. u Amsterdamu kad je Goran Uroić kupio sintisajzer Roland XP50. Pet godina kasnije, dakle 2007. ManMachine napokon snima prvi CD, 'Now I'm Immortal!' Stil glazbe mogao bi se okarakterizirati kao minimalistički elektro-industrial-pop s primjesama neo-romantike i glama.

The Stupar Project je hardcore/groove metal bend iz Belog Manastira, nastao početkom 2010. godine. Slobodan Stupar je osnivač benda kao i vokal, gitarist, basist i bubanj programer. Inspiriran muzikom bendova kao što su Hatebreed, Machine Head, Pantera, Slayer i mnogi drugi bend je snimio jedan demo nazvan 'Through My Eyes' u studiju Crna Zemlja Maria Markovića iz Višnjevca, Osijek. Isto tako je snimio i dva spota za pjesme 'The End Of Our Time' u režiji Slobodana Stupara, a editirao ga je Ratimir Knežević, i drugi za pjesmu 'Fuck You!' u režiji Slobodana Stupara, a editirao ga je Ivan Pokupić. U drugom mjesecu 2011. SP-u se pridružuju četiri nova člana - Andrej Mesarić na bass gitari, Filip Mesarić na bubnjevima, Vedran Mihaljević na gitari i Boris Ognjenović na gitari. Bend je trenutno u fazi pisanja novog materijala za full lenght album koji namjerava snimiti na proljeće 2011. i uvježbavanja materijala s novim članovima benda tako da se the Stupar Project čuje i uživo. Plan za ovu godinu je snimiti već spomenuti album i odsvirati što je više koncerata moguće.

Nakon pet godina sviranja i komponiranja autorskog materijala i prvog video spota 'Pony' koji se prikazivao u HTV-ovu Briljanteenu, objavljuju debitantski album 'Gregor sam sa Suho Grlo Nos' koji izlazi 1. lipnja 2010. Prvi singl albuma 'Zlobna Vila' dobio je tretman u središnjoj glazbenoj emisiji HTV-a Vip Music Club LP gdje je dosegnuo drugomjesto, dok se drugi singl 'Gregor Samsa' našao na osmom mjestu regionalne top-liste u emisiji Domaćica MTV Adrie.

Bend dreDDup je industrial rock karaktera, a dolaze iz Novog Sada. Nastali su 1997. godine i iza sebe imaju četiri studijska albuma objavljena izvan zemlje. Tijekom godina radili su s velikim imenima poput Nine Inch Nails, 16 Volt, Clawfinger... 2011. godine izdaju svoj četvrti album za američku izdavačku kuću dPulse recordings. Trenutno su na Europskoj turneji pod nazivom 'Never Sleep Again Tour'.

Sweet SorrowSlovenski metal band s prilično bogatom povijesti. Band je odsvirao preko 150 koncerata po Sloveniji i Europi, svirao je 2010. na Exit festivalu, 2004. i 2005. na Metal camp festivalu. Grupa ima ima četiri studijska albuma, live DVD i četiri videospota. Grupa se trenutačno nalazi na europskoj turneji po Francuskoj, Njemačkoj, Poljskoj, Austriji i Švicarskoj. Radi se i na turneji po Ex-Yu zemljama.