ASTRO PROFIL

Kakvi su Bikovi u poslu?

12.05.2015 u 09:31

Bionic
Reading

Bikovi su odgovorni organizatori koji vole raditi kao dio tima. Svoje ambicije najčešće ostvaruju zahvaljujući predanosti i temeljitosti

Pripadnik znaka Bika solidan je radnik i ima velike izglede da postane glavni oslonac svoje tvrtke ili obrta. Dobar je organizator i planer, pouzdano izvršava obaveze, voljan je surađivati i uklopiti se u ekipu. Ako je ambiciozan, obično postiže uspjeh, jer je predan, uporan i temeljit.

Najteže mu je pokrenuti se, ali kad napravi prve korake, hvata zamah i ne zaustavlja se dok ne obavi zadatak ili ga viša sila zaustavi. Upornost i snažna volja istovremeno su mu vrline i mane, jer ne odustaje ni ako mu postane očigledno da se uzalud trudi.

Kao rukovoditelj voli da ga radnici poštuju, ali ne zlostavlja ih puno i uglavnom je voljan poslušati savjet, pod uvjetom da mu je ponuđen diplomatično i nenametljivo. U kojoj se god ulozi nalazio u poslovnom svijetu, ponekad eksplodira od gnjeva, ali u takvom stanju ne ostaje dugo.

Zarada važnija od slave

U biranju profesije, bitno mu je da mu osigurava dugoročan i stabilan prihod novca, dok mu je javno priznanje sporedno. S obzirom na to da je praktičan, najbolje mu leže poslovi koji zahtijevaju strpljivost, odlučnost i proračunatost. Element rutine mu ne smeta - zapravo ga smatra poželjnim.

Prikladne su mu profesije trgovac, ekonomist, bankar, osiguravatelj, knjigovođa, arhitekt, botaničar, nadzornik, dizajner, stilist, kolekcionar, kuhar, pjevač, slikar i književnik.

Životni cilj mu je prikupiti što više materijalnih dobara i živjeti u sigurnosti i udobnosti. Najsretniji je onaj Bik koji se može rano umiroviti i potom plandovati zahvaljujući velikoj ušteđevini i nekretninama. Najbolje se osjeća kad ljenčari i kad su mu jedine 'obaveze' dobro se nahraniti, lijepo se odjenuti i dugo spavati.