AMENA S RAMENA

Kako je papa Franjo postao viralni reper

02.12.2015 u 14:12

Bionic
Reading

Vjerojatno ne biste rekli da je papa Franjo hip-hoper, ali to je samo zato što ga niste vidjeli s mikrofonom u reperskoj pozi

Papa Franjo pokrenuo je internetski trend. To se dogodilo potpuno slučajno nakon što je na jednoj od fotografija na kojoj drži mikrofon u jednoj ruci i maše drugom izgledao kao da repa. Ta fotografija iz Banguija u Srednjoafričkoj Republici postala je centralni dio novog ludila hip-hop Pape (#popebars).


Stihove koje su Papi razni internetski kreativci stavili u usta uglavnom potječu od Eminema, Snoop Dogga, Vanilla Icea, no duhovito izmijenjenih riječi.


Iako se internet sjajno zabavio raznim idejama o čemu papa Franjo repa, Njegova Svetost zapravo je držala govor u džamiji kako su kršćani i muslimani braća i sestre te da bi se tako trebali i ponašati.


Između ostalog, Papin reperski novitet bio bi potpuni muzički preokret. Svi dobro znaju kako je Papi do sada omiljena glazba bio progresivni kršćanski rock i argentinska milonga prema kojoj je razvio sklonost dok je radio kao izbacivač u noćnom klubu.


Dobra zabava!