SANDRA PERKOVIĆ

'Kad se udam i postanem majka, bit ću potpuna osoba'

27.10.2015 u 14:08

Bionic
Reading

Sandra Perković, aktualna europska i olimpijska prvakinja te svjetska doprvakinja u bacanju diska, otkrila je tportalu u čemu uživa osim u sportu, ima li kakve rituale prije natjecanja te čime ju je osvojio njezin dečko i trener Edis Elkasević

Najbolja svjetska diskašica Sandra Perković joškao mala je znala da se želi baviti sportom kada odraste.

'Kako sam išla u sportski vrtić u Dubravi, rano sam se upoznala sam se sa svim sportovima, ali nekako je atletika na mene ostavila dublji trag. Ona je ipak Kraljica svih sportova. Zaljubila sam se u atletiku na prvi pogled čim sam kročila na atletsku stazu', kaže Sandra. Svojom upornošću, teškim radom i talentom postigla je vrhunske rezultate i danas uživa u svemu.

Na pitanje ima li u atletici,kao i u ostalim sportovima, klanova i nepravilnost, nepravdi, ljubomore... kaže da to nije osjetila na svojoj koži.
'Kroz priče sam čula da to postoji, ali u jako maloj mjeri. Smatram da poštenje može pobijediti sve nedaće', rekla je. U svijetu atletike najviše se druži s bacačima.

'Nekako se mi najbolje razumijemo (smijeh). A tu su i skakači i skakačice. Kada ste baš pitali, najbolji odnos imam s Christianom Tayorom, svjetskim i olimpijskim pobjednikom u troskoku', otkrila je. Pred natjecanje nema neke posebne rituale, ali prije natjecanja voli da je sve na svome mjestu i u svome redu.

'To je nešto na što patim, moglo bi se reći. Nemam amajliju, ali imam svoju igračku koja je uvijek sa mnom na putu, ona i ja proputovali smo cijeli svijet. Može jednog dana pričati svojim unucima gdje je sve bila', rekla je kroz smijeh.

Voli i cijeni sve sportove jer zna što su sve sportaši prošli da bi bili gdje jesu.
'Volim rukomet i košarku, volim gimnastiku, nogomet i tenis. Naši veslači uvijek me čine sretnom. Pratim boks zbog naših dečki, ali baš ne preferiram taj sport jer je previše surov, pa me nekako steže oko srca kada ga gledam. Uglavnom, pratim skoro sve sportove, pogotovo gdje nastupaju naši. Iznad svih Hrvatska', ističe Sandra.

Teško joj padaju odlasci od doma i obitelji kad odlazi na takmičenja.
'Svaku priliku koristim da ih vidim. Ali to je moj put i moj odabir i najvažnije je da me razumiju i podržavaju te znaju da stalno mislim na njih, a oni na mene', rekla je. Upravo je obitelj njezina pokretačka energija i snaga.

'Oni su uvijek tu kad je najpotrebnije, dignu me kad sam tužna i vesele se sa mnom kada sam sretna. To su moja mama Vesna, baka Ruža, brat Marko, očuh Dragan i moj Edis', rekla je.

Dodaje kako osim u sportu, najviše uživa upravo družeći se sa svojim najmilijima.
'Uvijek volim pročitati neku dobru knjigu ili pogledati kakav dobri film. To su neke stvari sto me opuštaju i ispunjuju', otkrila je.
Kao i svaki sportaš, mora jako paziti na prehranu, jer je to je za sport, uz trening i odmor, tvrdi, najvažnija stvar.
'U tijelo treba uvijek unositi samo zdrave namirnice koje će ga osvježiti i regenerirati, ali to uvijek nije moguće, zato tu imam veliku podršku naše 'zlatne' Mimi Vurdelje koja od 0-24 živi za nas sportaše i sve će učiniti za naš uspjeh. Ovim putem joj srdačno zahvaljujem na tome', kaže. Najviše voli jesti domaća jela - od sarme, variva do gulaša. Jede puno povrća i mesa, a najradije jede kod mame ili ona i dečko Edis skupa nešto pripreme.

Puno je privatnih i poslovnih uspjeha koji su joj jako dragi.
'Kada gledamo ovako sa sportske strane, najdraže mi je naravno Zlato s Olimpijskih igara. To je nešto što je san svakog sportaša, a ja sam ga uspjela ostvariti i to za mene ima najveći značaj. Neuspjehe brzo zaboravim i uopće ne želim gubiti vrijeme razmišljajući o njima, okrenem stranicu i krenem dalje', priznala je.

Uvijek optimistična i vesela 25-godišnja sportašica sebe opisuje kaoupornu, pouzdanu i iskrenu osobu.Iako živi žestokim sportskim ritmom, posebno su joj dragocjeni romantični trenuci s dečkom Edisom Elkasevićem koji je njezin trener. Ovog ljeta su se odmarali u Dubrovniku, Hvaru i Splitu, a nakon Olimpijade sljedeće godine želja im je otputovati na Sejšele.

'Nas dvoje smo od samog početka odvojili privatno i poslovno, što je odmah rezultiralo uspjehom. Na treningu mi je Edis trener, a kod kuće Edis je samo Edis', pojasnila je. Osim ljubavi i podrške on se, kaže, trudi da joj ništa ne nedostaje, da se manje umara a više koncentrira na sport.

Edis ju je osvojio svojim stavom, dobrotom, iskrenošću, izgledom, ljubavlju koju joj je pružao isprva kao prijatelj, a danas i kao partner.
'Jednostavno, on ima sve sto sam ikad željela kod muškarca', otkrila je. Ispunjena i sretna Sandra razmišlja o braku i majčinstvu.

'Kao i svaka žena, željela bih postati majka i udati se. Mislim da će to još malo pričekati, ali sigurno će se dogoditi u skorije vrijeme. Našla sam odabranika svog srca, želim okruniti našu vezu brakom i imati dijete, jer mislim da ću tada biti potpuna kao osoba', izjavila je.


Sandrina ljubav je njezin trener Edis Elkasević


Njezina najveća radost i podrška su mama Vesna, očuh Dragan, brat Marko i baka Ruža 

Facebook

Od kolega se najbolje slaže sa Christianom Taylorom,  svjetskim i olimpijskim pobjednikom u troskoku