JUDITA FRANKOVIĆ:

Kad Matanić snima, znaš da će biti ludo!

Judita Franković

Judita Franković

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Pixsell

Nagrađeni psihološki triler 'Ćaća' redatelja dalibora Matanića u kina stiže 28. studenog

'Kad mi je dao malu ulogu u filmu ‘Majka asfalta’, to mi je bilo poput najboljeg rođendanskog dara', prisjeća se mlada zagrebačka glumica Judita Franković prve suradnje s jednim od najboljih hrvatskih redatelja Daliborom Matanićem, u čijem novom filmu ‘Ćaća’ ima glavnu ulogu. Sljedeći put, kaže, bilo je još bolje.

'Nazvao me i pitao što radim od tog do tog datuma. Kad sam rekla da ne radim ništa, dobila sam ulogu. ‘Ali pazi, to ti bude neš’ jako ludo’, upozorio me Dado. Meni još bolje, zaključila sam. A bilo je uistinu ludo i nezaboravno', kaže Judita, koja u psihološkom trileru glumi mlađu sestru čiji će odlazak u ličku zabit u kojoj živi njezin otac i skriva mračne obiteljske tajne rezultirati velikom tragedijom.

'Snimali smo samo deset dana, od jutra do mraka, spavali tek dva-tri sata. Bilo je jako hladno, smrzli smo se do kostiju. Ivo Gregurević bio je divan, uvijek se brinuo da se vatra u peći ne ugasi. Kad možeš raditi s tako velikim profesionalcem i gledati ga kako priprema ulogu, sretan si i učiš, ništa drugo', jasno će Judita, dodajući da je uloga u ‘Ćaći’ posve drukčija od svih koje je glumila. A Dalibor Matanić, objašnjava, posve je drukčiji redatelj.

'Dado je vesela osoba, uvijek je pun energije, za svakog glumca ima vremena. Kad smo počeli snimati, scenarij nije bio potpuno dorađen, imali smo samo kostur i sami gradili dijaloge. Danju si snimao, noću smišljao što će biti sutra', kroz smijeh će Judita.

'Tih deset dana u Lici za mene, a i za svakog drugog glumca i člana ekipe, ostalo je u sjećanju kao nezaboravna avantura. Bilo je intenzivno, naporno, ali taj napor dok radiš uopće ne osjećaš. I mještani su bili dragi, navečer bi nam donosili rakije da se ugrijemo i sira da se okrijepimo', prisjeća se glumica svoje ličke bajke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi