'DAZED & CONFUSED'

Južnoafrička senzacija Die Antwoord objavila novi singl

16.05.2016 u 10:50

Bionic
Reading

Diljem svijeta omiljena južnoafrička senzacija Die Antwoord objavila je novi singl ‘Dazed & Confused’ ususret premijernom hrvatskom nastupu u ponedjeljak 13. lipnja u paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma

Pjesma ‘Dazed & Confused’ naći će se na nadolazećem mixtapeu‘Suck On This’, a donosi zarazan ritam ispunjen reggaeom, synthom, upečatljivim perkusijama te prepoznatljivim eksplicitnim tekstovima. Specifičan glas Yo-Landi upotpunjen je vokalom Ninje u drugačijem izdanju, produkciju potpisuje GOD, a pjesma je laganija od onog što smo navikli čuti.

Ovime je fantastični rap-rave trojac prekinuo gotovo dvogodišnju stvaralačku pauzu te najavio mixtape ‘Suck On This’ koji izlazi u četvrtak 19. svibnja. Bit će to uvod u novi, četvrti album koji još uvijek nosi naziv ‘We Have Candy’, a datum objave  nije poznat.

Najava dugo očekivanog premijernog nastupa južnoafričke senzacije Die Antwoord, koja dolazi u sklopu aktualne turneje, izazvala je ogroman interes u cijeloj Hrvatskoj, ali i regiji. Koncert je na popisu najprodavanijih ulaznica putem Eventima, a sve to ide u prilog tome da nas očekuje pravi spektakl ovog proljeća na Zagrebačkom velesajmu.

Ovaj fantastičan trojac uzdrmao je glazbenu scenu svojom provokativnim glazbom i pojavom, a prate ih viralni spotovi i adrenalinski nastupi. Die Antwoord je bend koji je zbog svog specifičnog glazbenog izričaja, prepoznatljivosti članova i divlje energije zaradio epitet benda kojeg se ne može ni s čime usporediti, a njihovi koncerti se trebaju doživjeti uživo.

Njihova mješavina hip-hopa, rapa, rocka i ravea donosi priču s ruba urbanog društva i siromašnih ulica južnoafričkog Cape Towna, a kroz pokret ‘zef’ portretiraju underground glazbeno i vizualno. Njihovi tekstovi su provokativni, smiješni, čak pomalo i morbidni, ali nose jaku poruku te se pjevaju na južnoafričkim jezicima afrikaans, xhosa, kao i na engleskom, što je specifičnost benda.

Die Antwoord je osnovan u Cape Townu 2008., a predvode ga reperi Ninja i Yo-Landi Visser te DJ Hi-Tek. Prvi album ‘$O$’ objavili su besplatno online, spot za pjesmu ‘Enter the Ninja’ osigurao im je međunarodnu pozornost, a trend probijanja interneta nastavio se kontroverznim singlom ‘Evil Boy’. Za vlastitu etiketu Zef Records izdaju drugi album ‘Ten$Ion’, koji uključuje singlove ‘I Fink U Freeky’ i ‘Fatty Boom Boom’, te stavlja bend u fokus svjetske glazbene scene. Singlovi ‘XP€N$IV $H1T’, ‘Pitbull Terrier’ i ‘Ugly Boy’ predstavili su treći studijski album ‘Donker Mag’ iz 2014., koji se našao i na prvom mjestu Billboardove ljestvice dance/electronic albuma. Dosad su realizirali dva videoprojekta i to kratki film ‘Umshini Wam’ te odličan SF ‘Chappie’ iz 2014. Početkom 2016. grupa je najavila novi studijski album koji bi se trebao zvati ‘We Have Candy’, a produkcijom će se pozabaviti DJ Muggs iz Cypress Hilla.

Praćeni hordom sljedbenika, Die Antwoord svojom glazbom i pojavom dižu prašinu diljem svijeta. Do sada ih se moglo vidjeti samo u susjedstvu na Exitu i Schengenfestu, a njihov samostalni i premijerno hrvatski nastup bit će u Paviljonu 9 na Zagrebačkom velesajmu 13. lipnja


Ulaznice
Ulaznice su u prodaji po cijeni od 170 kuna, a na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 200 kuna.

Službena prodajna mjesta:
•Dirty old shop, Tratinska 18
•Rockmark, Berislavićeva 13
•Aquarius CD Shop, Varšavska 13
•Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
•Dancing Bear Zagreb, Gundulićeva 7
•Dancing Bear Split, Dioklecijanova 6
•Dancing Bear Osijek, Trg Ante Starčevića, pothodnik
•Eventimova prodajna mjesta u Hrvatskoj i inozemstvu
Online na www.eventim.hr

Organizator koncerta je LAA.