MARKO BRATOŠ

'Još se crvenim kad se vidim na televiziji'

29.01.2016 u 00:58

Bionic
Reading

Dobri poznavatelji glazbenih prilika znaju da gotovo nijedan hit ne može proći bez skladatelja Nikše Bratoša, a iako se njegov stariji sin Marko ne bavi glazbom, svakodnevno se s njom susreće na radiju Gold FM. Odnedavno je postao i voditelj HTV-ove emisije 'Teenozoik'

'Opisati 'Teenozoik' jednako je teško kao i kad te netko pita da se opišeš u tri rečenice pa pokušavaš istovremeno biti pametnjaković i ništa ne izostaviti, ali recimo da ima svega - od video igara, filmova, stripova, glazbe, interneta, slatkih maca, Batmana, kuhanja, izazova... To je jedan zanimljiv čušpajz i sigurni smo da će se mladima svidjeti više od onog običnog, pravog čušpajza. Emitira se nedjeljom oko 11.40 pa eto, zapišite si u kalendar', kaže 25-godišnji Marko koji emisiju vodi u tandemu s pjevačicom Doris Teur.

Osim na malim ekranima, svakodnevno ga možemo slušati i na nedavno pokrenutom zagrebačkom radiju Gold FM gdje s Anom Majhenić budi slušatelje od šest ujutro uz zvukove glazbe iz 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća.

'Već sam šest godina na radiju i radio sam stvarno sve - od kuhanja kave do čitanja reklama i smišljanja kampanja, ali nikad nisam ozbiljno razmišljao o vođenju programa. Pretpostavljam da je netko jednog dana rekao nešto tipa: Hajdemo vidjeti kakav je uživo za mikrofonom, pa su me zvali na razgovor i sekundu kad su mi rekli o kakvom je radiju riječ, počeo sam tražiti olovku i mjesto gdje da potpišem. Koliko god da je nekad teško ustati u četiri, sve se isplati one sekunde kad uđemo u studio. A super je i to što tako rano uvijek ima mjesta za parking. Isto tako, na posao mogu doći doslovce obučen u vreću krumpira. Što se televizije tiče, još uvijek se nisam navikao gledati svoju njušku na ekranu, pa se uvijek crvenim i okrećem glavu kad je Teenozoik na programu, ali pretpostavljam da će i ta neugoda s vremenom proći', smije se Marko.


Teenozoik - 17. 1. (najava)

Upoznat ćemo vas sa zanimljivim gostima, ali i pronaći odgovore na škakljiva pitanja. Naučit ćemo vas raditi najzabavnije stvari na svijetu, dati puunooo dobrih savjeta kako preživjeti teen godine i još štošta. :) Teenozoik, novi magazin za mlade. Nedjelja, #HRT2 u 11:45. #teenozoik (bit.ly/1Pxhavs)

Posted by Moj HRT on Saturday, 16 January 2016

Roditelji Nikša i Sanja ponosni su na sina i njegova su najvjernija publika. 'Sudeći po tome koliko komentara imaju, jedino mogu zaključiti da se doslovce ne odvajaju od radija i televizije. Šalu na stranu, vjerujem da im je potpuno svejedno čime se bavim, sve dok ne dolazim na ručak depresivan i ispijene duše.' Nadarenost za glazbu, kaže, ipak nije naslijedio od tate.

'Volio bih reći da jesam, ali to bi bila laž. Svako toliko puhnem prašinu s gitare pa odsviram nešto doma, no primijetio sam da čak i pas tada ustane s kauča i ode u drugu sobu. Stoga sam zaključio da se jednostavno moram pomiriti s time da nikad neću biti Jimi Hendrix. Doduše, jednom sam pjevao na karaokama u Budimpešti na proslavi Nove godine i dobio pljesak, ali siguran sam da su više bili sretni što sam napokon gotov. Ili su samo bili zabavljeni bedastim Hrvatom koji urla 'Let me entertain you'', priznaje voditelj koji je nekad grijao klupe na Fakultetu političkih znanosti, no zbog poslovnih obveza je novinarstvo zamijenio VERN-om.


Emisiju 'Teenozoik' Marko vodi s pjevačicom i studenticom novinarstva Doris Teur

S deset godina mlađim bratom Goranom pravi je prijatelj. 'Kako ne živimo zajedno, donedavno nam je komunikacija bila ograničena na promumljani 'ej' par puta tjedno prilikom primopredaje psa. Sad je Goran već pravi mali muškarac pa imamo i puno više zajedničkih tema i beskorisnih stvari koje možemo raditi zajedno. Imam dojam da najviše uživamo kad gledamo 'South Park' ili se vozimo po kvartu i slušamo Snoop Doga spuštenih prozora.'

Marko djevojku nema, a kaže da mu trenutno nije ni potrebna. 'Vjerujem da ne možeš biti s drugom osobom sve dok ne naučiš biti sam sa sobom, a na tome još uvijek radim. Upoznao sam puno parova koji tvrde da se vole, a zapravo su oboje samo ovisni o tuđoj pažnji. Ne bih se volio uvlačiti u jednu od onih veza u kojoj smo tu samo zato što nam je ideja samoće zastrašujuća. Lagao bih kad bih rekao da izgled nije bitan, ali ako ne dolazi u paketu, zna brzo dosaditi. Kao kad gledaš super napucani blockbuster bez ikakve priče. Ono što mislim da stvarno dečke usidri pored cura, pa tako i mene, prava je kombinacija izgleda, inteligencije, strastvenosti i avanturizma', iskren je HTV-ov voditelj koji u slobodno vrijeme najviše voli planinariti, pisati, slikati, a pokoji put zna i boksati.


Stariji sin Nikše Bratoša priznaje da nije glazbeno nadaren poput tate

Već godinama planira naučiti voziti kajak i jedrilicu, a tu su još neke neostvarene želje. 'Volio bih se popeti na Kilimanjaro, istražiti peruansku džunglu, završiti triatlon, napisati knjigu i dati glas u crtiću. Usput, čitao sam i o nekom hramu u Kini u kojem za sitne pare možeš živjeti mjesecima i trenirati da postaneš ninja. Idem sto posto... Iduće godine', zaključio je Marko.