NAGRADNJAČA

'John Carter' na DVD-u i Blu-rayu!

19.07.2012 u 09:19

Bionic
Reading

Dugoočekivani Disneyjev igrani super-hit ovoga je tjedna napokon osvanuo na policama u posebnim izdanjima na DVD i Blu-ray formatu! Ovaj avanturistički spektakl donosi nam priču o novom superjunaku današnjice. Johnu Carteru, temeljenu na romanu 'A Princess of Mars' autora Edgara Ricea Burroughsa koji je objavljen davne 1917. godine! A Continental film i tportal.hr poklanjaju svojim čitateljima jedno Blu-ray i tri DVD izdanja filma!

U filmu su glavne uloge ostvarili Taylor Kitsch kao John Carter, Lynn Collins kao Dejah Thoris, Ciaran Hinds kao Tardos Mors, Mark Strong kao Matai Shang, Bryan Cranston kao Powell i Dominic West kao Sab Than. Od poznatih glumaca koji su svoje glasove posudili kompjuterski generiranim likovima svakako treba izdvojiti Willema Dafoea, Samanthu Morton i Thomasa Hadena Churcha.

Glavni junak priče je ratom iscrpljeni, bivši vojni kapetan John Carter koji je neobjašnjivo trasportiran na Mars gdje protiv svoje volje postane upleten u sukob epskih proporcija između lokalnih stanovnika planeta koji uključuju Tarsa Tarkasa i zarobljenu princezu Dejah Thoris. U svijetu koji se nalazi na rubu kolapsa, Carter će ponovno pronaći svoju ljudskost nakon što otkrije da sudbina Barsooma i njegovih ljudi leži u njegovim rukama...

'John Carter je morao postojati kako bi se dogodili Ratovi zvijezda i Avatar', reći će u jednom trenutku Willem Dafoe koji je svoj glas posudio jednom od glavnih likova u filmu – Tarsu Tarkasu. I vjerojatno je u pravu. Film 'John Carter' snimljen je prema romanu 'A Princess of Mars' autora Edgara Ricea Burroughsa koji je objavljen davne 1917. godine. To je ujedno i Burroughsov prvi roman uopće u karijeri, ali i prvi u seriji od 11 knjiga o planetu Barsoom (Mars) koje će pisati naredna tri desetljeća.

DVD izdanje Johna Cartera osim samog filma donosi i posebne dodatke od kojih svakako moramo izdvojiti mogućnost gledanja filma uz audio komentare tvoraca filma te dokumentarni film o stogodišnjem stvaranju filma – od samih početaka pisanja romana pa sve do ovog avanturističkog spektakla.

Blu-ray izdanje sadržava još više posebnih dodataka; uz dva već spomenuta tu su i Disneyjev interaktivni portal, izbačene scene s audio komentarom redatelja, neuspješne scene sa snimanja te poseban prilog o Johnu Carteru.

Blu-ray izdanje je osvojila Renata Goljak.

DVD-e filma su osvojili: 

Alenka Sinić
Alen Kovačević
Slavica Blaževac

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.