LEGENDA BLUESA I SOULA

Joe Cocker stiže u Zagreb

17.01.2011 u 15:00

Bionic
Reading

Kultni glazbenik koji nastupa već više od četrdeset godina, 1. lipnja održat će koncert u Areni Zagreb

Joe Cocker do sada je objavio 21 studijski album i četiri live albuma te prodao milijune ploča sa svjetski poznatim hitovima. Njegov prepoznatljiv blues-soul glas zaštitni mu je znak. Nagrađivani je glazbenik te je dobitnik Grammyja, nagrada Golden Globe i Academy Award. Bez ikakve sumnje, nije samo glazbena legenda već jedan od najuspješnijih i najpopularnijih glazbenika u prošla četiri desetljeća. Njegov novi album 'Hard Knocks' prvi je pod izdavačkom kućom Sony Music Columbia Records.

'Proveo sam više vremena na ulici nego educirajući se', objašnjava taj 66-godišnji Britanac.
'Fanovi koji su sa mnom od početka moje karijere vjerojatno će razumjeti naslov novog albuma. Ne trebate se zabrinjavati da sam krenuo nekim drugim glazbenim smjerom - daleko od toga. Hard Knocks više je pop album nego ijedan izdan u zadnjih par godina. Godine 2007. u suradnji s umjetnikom kojeg izrazito cijenim, Eltonom Johnom, skladao sam 'Hymn For my Soul'. Pjesma je umalo napravljena kao demo snimka, jer nismo koristili nikakve specijalne efekte.

Deset novih pjesama snimio je u suradnji s Mattom Serleticom s kojim surađuje prvi put. Matt Serletic pojavio se na glazbenoj sceni sredinom devedesetih kada je radio s alternativnim rock bendom Collective Soul, a album se snimao u njegovom studiju u Los Angelesu. Uključeni su bili glazbenici Ray Parker Jr., Tim Pierc i Joel Shearer na gitarama, Josh Freese, Matt Chamberlain i Dorian Crozier  na bubnjevima, Chris Chaney na basu i Jamie Muhoberac na klavijaturama. Mix potpisuje Chris lord-Alge, a mastering Bob Ludwig

Nastupi uživo oduvijek su bili nešto u čemu je Joe Cocker beskrajno uživao. Na turneji Hard Knocks, osim što će predstaviti zadnji album uživo prvi put, pripremio je za svoje obožavatelje i posebno iznenađenje.