ZA PAMĆENJE

Jesu li ovo najzabavniji skandali s dodjele Oscara?

20.02.2013 u 12:07

Bionic
Reading

Pred nama je 85. izdanje dodjele prestižne nagrade za sedmu umjetnost uoči koje smo se prisjetili zabavnih scena koje su zaprepastile javnost. Tko je koga ljubio, vrijeđao, pokazivao noge, a tko šokirao posipanjem pepela po crvenom tepihu, prisjetili smo se u pregledu skandala koji su obilježili minule dodjele Oscara

'Angelina Jolie progovorila o slučaju 'isturena noga', 'Kad ti se smije cijeli svijet: Bilo kuda, Angiena noga svuda', 'Glavna zvijezda Oscara je desna noga Angeline Jolie', 'Noga Angeline Jolie dobila svoj profil na Twitteru', 'Angelina o 'slučaju' izbačena noga: Nisam obraćala pažnju'... tako su otprilike izgledali naslovi vezani uz Angelinu Jolie nakon dodjele prošlogodišnjih nagrada Oscar. U želji da ostavi dojam seksipilne i zavodljive, Angie je postala predmet sprdnje svih svjetskih medija i društvenih mreža. Pozirajući na crvenom tepihu s nespretno izbačenom desnom nogom kroz dubok izrez haljine, sve drugo palo je u drugi plan.

No skandali s Angie tu ne staju. Javnost je šokirala kada je svom bratu Jamesu Havenu dala strastveni poljubac u usta na dodjeli Oscara 2000. godine, kada je dobila kipić za najbolju glumicu. Ipak, Angie ima sreću, ili možda nesreću, zato što su se i druge zvijezde ponašale prilično ekscentrično u povijesti dodjele najprestižnije filmske nagrade.

Adrien Brody i Halle Berry

Na pozornici su se strastveno ljubili i Adrien Brody i Halle Berry. Naime, 2003. godine pobjedu među najboljim glumcima odnio je Adrien Brody za ulogu u 'Pijanistu'. Nagradu mu je dodijelila Halle Berry koju je Adrien od silnog oduševljenja strastveno poljubio kad se popeo na pozornicu.

Godine 2009. Beyonce je šokirala odjevnom kombinacijom. Na pozornicu je stigla u oskudnom crvenom korzetu iz kojeg joj je tijekom scenskog nastupa s Hughom Jackmanom ispala bradavica.

Prošlogodišnji je Oscar skandalom začinio i Sacha Baron Cohen. Na crveni je tepih stigao u pratnji tjelohraniteljica, po uzoru na Gadafija, i ponio urnu za koju je tvrdio da je u njoj pepeo kolege, sjevernokorejskog diktatora Kim Yong-ila.

Navodno ga je imao namjeru prosuti po crvenom tepihu i grudima Halle Berry. Ipak, kao slučajno pepeo mu se prosuo na TV novinara Ryana Seacresta.

Roberto Benini

Kada je Talijan Roberto Benigni dobio Oscara za najboljeg glumca u svom filmu 'Život je lijep', publici je priredio proslavu za pamćenje. Kad je čuo svoje ime, popeo se na stolicu pa izljubio sve oko sebe, a u govoru zahvale rekao je da bi se seksao s cijelom publikom.

Kada je, u govoru zahvale nakon što je kipić završio u njezinim rukama, Hilary Swank zahvaljivala svima redom, supruga Chada Lowea je zaboravila. Nikada se o tome nije javno očitovala. Nakon što je 2005. osvojila svog drugog Oscara, Lowe je bio prva osoba kojoj je zahvalila. Ipak, godinu kasnije su se razveli.