JAZZ U VIROVITICI

Jasna Bilušić snimila novi 'live' album

03.04.2011 u 16:22

Bionic
Reading

Jasna Bilušić snimila je novi live album u virovitičkom Gradskom kazalištu, a u prodaji će biti na jesen ove godine

'My favorite things' radni je naziv novoga live albuma što ga je sinoć u virovitičkom Gradskom kazalištu snimala Jasna Bilušić i njezin New Deal Hrvoje Galer – pijanist, Saša Borovec – kontrabas) i dva gosta – Nino Mureškić, perkusionista iz Slovenije, te Žarko Hajdarhodžić, dubrovački glazbenik – flautist.

Album će, najvjerojatnije, sadržavati obrade i prepjeve hitova poput 'Close your eyes' (Ruth Etting), 'Girl talk' (Tony Benett), 'Take five' (The Dave Brubeck Quartet), 'People are strange' (The Doors), 'My favorite things' i 'Golden brown snippet' (Julie Andrews / The Stranglers). Izdavač je albuma Croatia Records, a njegov je izlazak predviđen za jesen ove godine.

'Live album smo odlučili snimati u Virovitici iz nekoliko razloga - virovitička nam je publika ostala u vrlo lijepom sjećanju još od koncerta koji smo ovdje održali prije nekoliko mjeseci, zatim, kazališna je dvorana vrlo pogodna jer ima gotovo studijske uvjete, što je u Hrvatskoj rijetkost. Naravno, važnu ulogu pri odabiru odigrala je i neizmjerna susretljivost ljudi ovoga kazališta, na čemu smo im vrlo zahvalni', kaže Bilušić.

Prvotna namjera bila je snimiti koncerte uživo u desetak hrvatskih gradova. Međutim, kako je Ministarstvo odobrilo dio sredstava za samo dva koncerta, odlučili su se za snimanje u Virovitici te idućeg tjedna u Zadru