PIONIR ELEKTRONIKE U ARENI

Jarre će u Zagrebu izvesti presjek najboljih stvari u karijeri

08.10.2011 u 16:34

Bionic
Reading

Godinama je Jean Michael Jarre svirao negdje u blizini, ali u Hrvatskoj ga nikad nismo imali prilike gledati. Beč, Budimpešta, Beograd i Ljubljana gradovi su koje su fanovi posljednjih desetak godina pohodili ne bi li vidjeli pionira elektronske glazbe

Konačno, 11. listopada Jarre stiže u Arenu Zagreb u kojoj će se predstaviti u punom svjetlu. Za razliku od posljednje, Oxygene turneje 2007/08, na kojoj je slavio 30 godina od svog debitantskog i sad već kultnog albuma i koja je bila ogoljena od svih čuda svjetla i videa, Jarre stiže pod punom ratnom opremom koja uključuje i sedamdesetak anolognih sintesajzera na kojima su nastala neka od njegovih epohalnih djela.

Kako je i sam u nekoliko navrata najavio, koncert će biti presjek njegovih najpoznatijih radova, ali mjesta će se naći i za neke pjesme koje nikad nije svirao na pozornici.

U Zagreb stiže u sklopu turneje započete još u proljeće 2010. godine, a koncert u Areni bit će mu treći u nizu nakon ljetne stanke. Naime, prije Zagreba francuski kompozitor ima zakazane svirke u Sofiji i Beogradu.

U prodaju je pušteno samo osam tisuća karata koje se mogu nabaviti u sustavu Eventima, a cijene se kreću u rasponu od 250 kuna za parter 2 do 600 kuna za ložu. Gornja tribina baš kao to je bio slučaj s Joeom Cockerom neće biti u prodaji.