NOVO FILMSKO RUHO

James Cameron za 3D verzije filmskih klasika

  • Autor: V.G.
  • Zadnja izmjena 04.11.2010 09:51
  • Objavljeno 04.11.2010 u 09:51
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Cameron smatra da 3D konverzije najbolje leže starim filmovima, kao što su 'Ralje' ili 'E.T.'

Redatelj 'Avatara' smatra da je bila greška dodavati 3D novim filmovima kakav je, recimo, posljednji 'Harry Potter', jer 3D ne treba biti dio postprodukcije, ubačen gotovo silom, samo zato da film bude u 3D-u, iako on nije tako zamišljen, niti snimljen.

Tijekom govora na konvenciji industrije zabave Blu-Con u Beverly Hillsu, Cameron je zamolio filmske studije da se klone konverzije filmova u 3D jer, kaže, nije moguće napraviti 'kvalitetnu konverziju dvosatnog filma, kao što su to pokušali s 'Clash Of The Titans'.

Cameron je imenovao i novi 'Harry Potter' kao loš primjer, a koji je kasnio u kina upravo zbog tih problema:

'Najavili su ga kao 3D, bacili gomilu novca i pokušali dodati 3D u postprodukciji, ali to jednostavno nije funkcioniralo. Nisu to uspjeli napraviti.'

No Cameron smatra da je u redu pretvarati stare filmove u 3D pa kaže da su za to spremni naslovi kao što su 'Ralje', 'E.T.', 'Indiana Jones', 'Bliski susreti treće vrste' i 'Titanik', jer ne postoji vremeplov kojim se može vratiti u prošlost i snimiti ih u 3D-u, tako da nema drugog izbora.

Osim toga, Cameron kaže da smo desetak godina udaljeni od gledanja 3D filmova bez naočala, što je tehnika na kojoj se trenutno radi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi