POLA STOLJEĆA AGENTA 007

James Bond slavi 50 godina, velika proslava u Cannesu

15.05.2012 u 09:15

Bionic
Reading

Imate li novca i vremena, a obožavatelj ste agenta 007, ne smijete propustiti ekskluzivno slavlje na filmskom festivalu u Cannesu

A ako pak nemate ništa od spomenutog,preostaje vam tek čitati o tome čemu će svjedočiti oni koji će se naći na francuskoj rivijeri – James Bond ove godine slavi pola stoljeća života na filmu pa se velikom slavlju priključio i studio MGM, koji će u Cannes donijeti pet digitalno obnovljenih kopija Bondovih klasika.

Filmovi će se, piše NME, prikazivati u Cinema de la Plage, otvorenom kinu na plaži, besplatno za sve koji se nađu na Azurnoj obali.

Riječ je o filmovima 'Dr No', 'From Russia With Love', 'On Her Majesty's Secret Service', 'Diamonds Are Forever' i 'Casino Royale'.

MGM i Sony objasnili su da je povratak klasika u kina samo dio velike proslave koja će trajati cijelu 2012, a u sklopu nje vidjet ćemo i novi nastavak u serijalu filmova o agentu 007 – 'Skyfall' s Danielom Craigom dolazi u listopadu, a tada će i svi Bondovi filmovi prvi put biti objavljeni i na blu-rayu.

Festival u Cannesu počinje 16. svibnja, premijerom 'Moonrise Kingdom' Wesa Andersona, a završava 27. svibnja.