MASSIMO SAVIĆ

'Ja nisam tip koji uživa u svojoj slici na ekranu'

05.10.2010 u 10:00

Bionic
Reading

Massimo ima novi hit 'Ljubav kao miris' kojim najavljuje novi studijski album i s kojim je nastupio na ovogodišnjim Večerima šansone u Šibeniku (za što je dobio i nagradu za najbolju interpretaciju). Uskoro mu izlazi live album s izvedbama pjesama Franka Sinatre. Gostovao je nedavno na albumu Gare & Tavitjan Brothersa, nastupa po cijeloj regiji… Dovoljno razloga za razgovor s jednim od najboljih hrvatskih pjevača


Massimo Savić iza sebe ima dva studijska albuma s grupom Dorian Gray, dva izdanja s umjetničkom skupinom Labin Art Express, preko deset studijskih albuma, live album, a na sceni je prisutan skoro punih 30 godina. Od prvog pojavljivanja s grupom Dorian Gray 1983. godine do danas Massimo je iz dana u dan samo rastao. Danas je na glasu kao jedan od najboljih, ako ne i najbolji hrvatski pjevač, čija reputacija je takva da svaka najava njegovog gostovanja znači i unaprijed rasprodan koncert.

Trenutno slaže pjesme za novi studijski album koji bi se u prodaji trebao pojaviti tijekom sljedeće godine i koji će sadržavati pjesme mnogobrojnih glazbenika poput Zorana Predina ili Sandra Bastijančića (En Face). Pjesmom 'Ljubav kao miris' osvojio je nagradu za najbolju interpretaciju na Večerima šansone u Šibeniku i drugu nagradu publike. Uskoro mu izlazi album snimljen u Lisinskom za vrijeme nastupa na kojem je izvodio pjesme Franka Sinatre uz pratnju Big Benda HRT-a. Traže ga na sve strane, hvale ga sa svih strana, što je više nego dovoljno za jedan kratki video intervju s ovim vrhunskim umjetnikom i pjevačem.