TRPAJU IH U LOGORE

Izvanzemaljci iz 'Districta 9' najgledaniji u američkim kinima

18.08.2009 u 08:30

Bionic
Reading

Znanstvenofantastični film 'District 9', s neobičnim bićima iz nekog drugog svijeta, najgledaniji je film u sjevernoameričkim kinima gdje je premijerno prikazan ovoga vikenda, prema konačnim podacima koje je u ponedjeljak objavila specijalizirana tvrtka Exhibitor Relations

Dugometražni film u kojemu ljudi zatvaraju izvanzemaljce u logor, zbog čega između dviju vrsta izbijaju napetosti, zaradio je od petka do nedjelje 37,4 milijuna dolara u Sjedinjenim Državama i u Kanadi.

Na drugom mjestu najgledanijih filmova je 'GI Joe, Kobrin uzlet', u kojemu se agenti elitne postrojbe opremljene najnovijom vojnom tehnologijom odlučno bore protiv terorističke organizacije. Film koji je prošlog tjedna vodio po gledanosti, zaradio je za vikend 22,3 milijuna dolara, a dosad 98,6 milijuna.

Na trećem mjestu je još jedan SF film, 'The Time Traveler's Wife', priča o ljubavnom paru u kojemu muškarac zbog genetskog poremećaja nekontrolirano putuje kroz vrijeme, sa zaradom od 18,6 milijuna dolara. Jedan od producenata filma je i Brad Pitt.