JOHN TRAVOLTA TVRDI:

'Hrvati i Srbi krive jedni druge za rat koji su izazvale vanjske sile'

15.08.2014 u 13:34

Bionic
Reading

John Travolta obavio je velike pripreme za ulogu srpskog vojnika Emila Kovača, pripadnika zloglasnih Škorpiona, a u intervjuu za Huffington Post otkriva kako su mu 'dragi prijatelji, Srbin i Bosanac, pomogli da shvati religijske, političke i etičke koncepte likova koji se pojavljuju u filmu 'The Killing Season'

Robert De Niro u filmu glumi američkog veterana i bivšeg NATO-vog operativca Benjamina Forda, a Travolta objašnjava kako mu je snimanje s filmskim velikanom bilo čast, a istraživanje koje je napravio prije samog snimanja - vrlo poučno.

'Napravio sam veće istraživanje nego ikad prije za ikoji film. Bio sam u BiH i Hrvatskoj te razgovarao sa Srbima, Hrvatima i Bosancima kako bih dobio uvid u njihova razmišljanja i različite stavove. Svi oni krive jedni druge za rat koji su izazvale vanjske sile i utjecaji.

Kad sam se vratio iz Bosne, osjećao sam se prosvijetljeno i osjetio sam potrebu da ostanem objektivan i da ne zauzimam strane. Želio sam biti nepolitičan i samo iznijeti činjenice', napisao je u intervjuu.

'S dvojicom dragih prijatelja, Srbinom i Bosancem imao sam puno dubokoumnih diskusija. Diskutirao sam s njima o točkama i scenama s kojima se slažu i s kojima ne. Mislim da su i moj i De Nirov lik žrtve određenih okolnosti koje su nas dovele do takvog ponašanja', objašnjava glumac koji je dodao kako u 'The Killing Season' njihovi likovi predstavljaju 'ono najgore u ratu'.

'Obojica su krivi za ratne zločine i zločine protiv čovječnosti', tvrdi Travolta.