FILM OBAVIJEN VELOM TAJNE

Hollywood otkriva tajne scijentologije

19.07.2012 u 10:14

Bionic
Reading

'The Master', novi film Paula Thomasa Andersona i prvi nakon za Oscara nominiranog 'Bit će krvi' (There Will Be Blood) iz 2007, stiže u kina u listopadu, ali već je izazivao brojne kontroverze. Film se bavi životom osnivača jednog tajnovitog kulta pedesetih godina u Kaliforniji i mnogi su već prepoznali da je riječ o osnivaču Scijentološke crkve, L. Ronu Hubbardu

Poznato je da Philip Seymour Hoffman glumi Lancastera Dodda, čovjeka koji osniva svoj vjerski pokret tijekom pedesetih godina prošlog stoljeća. Amy Adams glumi Doddovu suprugu, dok Joaquin Phoenix glumi njegovog mladog i problematičnog štićenika. Ako vam se ovaj škrti opis čini poznatim, to je vjerojatno zato što se vjeruje da je 'The Master' filmski uvid u tajnoviti život osnivača scijentologije, L. Rona Hubbarda (primjerice, i Hubbard i filmski Dodd vjenčali su se suprugama s imenom Mary Sue).

'Ne znam što ste čuli i koji ste scenarij vi čitali', izjavio je Philip Seymour Hoffman prošle godine demantirajući da se u filmu radi o Scijentološkoj crkvi.

U travnju je New York Times objavio priču da je P. T. Anderson htio film pokazati Tomu Cruiseu. Tom i Paul su zajedno radili na filmu 'Magnolija' koji je Cruiseu donio zasluženu nominaciju za Oscara. Mediji su tada objavili da je Cruise izrazio negodovanje zbog nekih elemenata filma, ali nije razjašnjeno o kojim je to detaljima bilo riječ. Redatelj je navodno kanio film pokazati i Johnu Travolti, još jednoj zvijezdi među scijentolozima.

Zasad nije objavljeno puno detalja, a osim dva trailera, film još nije nigdje prikazan. Iako je premijera zakazana za 12. listopada, već se sada može reći da je 'The Master' film koji se očekuje s velikim nestrpljenjem, piše Huffington Post.