PROMOCIJA DISKURZOVA 'PULSA'

Hoćemo li u Močvari čuti domaći rock album godine?

31.03.2014 u 16:08

Bionic
Reading

U petak, 4. travnja, u zagrebačkoj Močvari bit će predstavljen jedan od kandidata za domaće rock izdanje godine, album 'Puls' riječkog sastava Diskurz, koji će na koncertu podržati drugi bend frontmena Bojana Bajića, Leifert

Nakon dva poletna, mladenačka punk albuma koja su prštala energijom, ali nisu pretjerano impresionirala autorskom vještinom, na trećem albumu Diskurz okreće ploču i pokušava se artikulirati kao zreli rock proizvod. Utjecajima uglavnom ukorijenjen u devedesetima, na potezu negdje između ponovno aktualnih Nine Inch Nailsa i Alice in Chainsa, 'Puls' ipak više gubi nego što profitira od relativno kozmetičke produkcije, koja glazbu lišava prljavosti i mističnosti, te ju gura u arena rock spektar.

No u drugoj polovici albuma, ponajviše u kotrljajućim stvarima poput 'Lova', 'Šuta' ili 'Besmrtnoj', i glazbeno i tekstualno dominira sirovost i direktnost te ispod melodičnih, teških i mračnih rifova počinje provirivati već nam dobro poznata riječka izražajnost i darovitost. Ako je vjerovati samom Bajiću, koji tvrdi kako je album dotjerivao dok njime nije bio potpuno zadovoljan, možemo zaključiti da upravo ova druga polovica (koja ga čini kompaktnim djelom) pokazuje svojevrsni smjer za budućnost, koja je za Diskurz u svakom slučaju svijetla.


Zagrebačku koncertnu promociju 'Pulsa' otvorit će Leifert, drugi Bajićev projekt u čiji smo se visokoestetizirani elektro-pop-industrial talent uvjerili potkraj prošle godine, kada su zagrijavali publiku za nastup čileanskih psihodeličara Föllakzoid. Ulaznice su u pretprodaji 30, a na dan koncerta 40 kuna.

'Puls', prvi singl s istoimenog novog albuma Diskurza