TREĆA EPIZODA SERIJALA 'MARS'

Hoće li hrabri tim astronauta pronaći način kako preživjeti na Marsu?

25.11.2016 u 09:02

Bionic
Reading

Treća epizoda serijala 'Mars', 27. studenoga u 20:55 h na National Geographic-u

Serijal 'Mars' koji pomiče granice klasičnih znanstvenih serijala, donosi nam prikaz budućnosti koja nas najvjerojatnije uskoro i očekuje. Polazišna točka ove jedinstvene priče je godina 2033. gdje gledatelji mogu vidjeti prvu misiju na planet Mars sa ljudskom posadom. Hrabri tim astronauta suočava se sa najtežim izazovima kakve u sve bližoj budućnosti možemo očekivati. Na redu je 3. epizoda koja će biti prikazana 27. studenoga u 20:55 h na National Geographic-u

Nakon smrti zapovjednika Bena Sawyera (Ben Cotton), vodstvo tima preuzima Amerikanka korejskih korjena Hana Seung (Jihae); No problemima ovdje nije kraj. Nakon dolaska u 'radionicu' koja im je samo privremeni dom, tim mora popraviti rover i pronaći stalni dom sa dovoljno resursa kako bi preživjeli. 'Planet Mars je ljudima neprijatelj. Prvo što se treba poduzeti nakon slijetanja na Mars je pronaći hranu, stalno skrovište i zaštitu od radijacije koja je na Marsu golema. Ključ toga je temeljita pretraga područja kako bi se našli krateri koji mogu pružiti dovoljno dobru zaštitu ljudi za opstanak.' Izjavio je direktor za svemirsku politiku neprofitne organizacije Planetary Society – Casey Dreier. Danas, takva područja na Marsu traže roveri. Brojni znanstvenici vjeruju kako ključnu ulogu u pronalasku adekvatnog boravišta za ljude na Marsu ima 'Exomars' - atraktivna misija u kojoj se koriste najnovija tehnološka čuda, te zbog koje danas imamo fascinatne 3-D prikaze površine Marsa.

Astronauti na Marsu na čelu sa Hanom, imaju 8 mjeseci vremena kako bi uspjeli naći način kako 'radionicu' pretvoriti u mjesto pogodno za život, a vremena nikad nije bilo manje. Zbog toga, odlaze u obilazak Marsa u nadi da će naći krater u kojem ima podzemnih voda, te koji će im postati novi dom; No hoće li u tome i uspjeti?

Povodom globalne premijere serijala 'Mars', organizirana je interaktivna izložba o misterioznom Crvenom planetu koja je trenutno postavljena u City Centeru one Zagreb West od 18.11. do 30.11. Izložba donosi priču o roveru, vozilu koje već dugo godina istražuje površinu misterioznog planeta, a osim priče o Roveru, svi posjetitelji moći će doživjeti impresivno virtualno iskustvo putovanja na Mars pomoću ekskluzivnih video snimaka iz serijala i virtualnih naočala. Posebna atrakcija koja očekuje gledatelje biti će izložena od 23.11 do 27.11. Radi se o spravi Mars stepper, koja će vjerno dočarati osjećaj hoda po površini Marsa!