T-MOBILE INMUSIC FESTIVAL

God Dethroned i Fleshgod Apocalypse na Tuborg Green Stageu

05.05.2009 u 16:12

Bionic
Reading

Nakon već ranije potvrđenih nastupa velikih heavy metal zvijezda poput Dimmu Borgira, Anthraxa i Hatebreeda, svoj dolazak na T-Mobile INmusic festival potvrdili su God Dethroned i Fleshgod Apocalypse

God Dethroned osnovan je 1991, a svojom beskompromisnom glazbom stekao kultni status na underground metal sceni. Njihovi albumi oduvijek su nailazili na sjajan prijem kritike, a jednako entuzijastični bili su i fanovi koji su svjedočili njihovim žestokim koncertnim nastupima, kako na mnogobrojnim turnejama, tako i na najvećim svjetskim metal festivalima.

Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja da zasvira u Hrvatskoj, God Dethroned će napokon dobiti priliku da se u najboljem svijetlu predstavi i domaćim fanovima. Upravo ovih dana objavili su svoj deveti studijski album 'Passiondale' (Passchendaele) kojeg mnogi glazbeni kritičari već sada proglašavaju najboljim death metal albumom godine.

Fleshgod Apocalypse stažem je mlad bend, osnovan prije dvije godine, ali su članovi benda sjajni glazbenici predvođeni Francescom Paolijem iz benda Hour Of Penance. U samo dvije godine aktivna rada, uspjeli su odsvirati mnoštvo koncerata s veličinama poput Napalm Death, Behemoth i Suffocation te nedavno izdati svoj prvi album 'Oracles'.

U svoju glazbu većinom zasnovanu na sjajno odsviranom i tehnički zahtjevnom death metalu, Fleshgod Apocalypse unio je i dijelove klasične glazbe. Po njihovim riječima, jednako su inspirirani grupama poput Cannibal Corpse i Suffocationkao i skladateljima poput J. S. Bacha i L. Van Beethovena

 



God Dethroned: 'The Lair of the White Worm'