ČETVRTA JAZZARELLA

Gabi Novak i hrvatske jazz zvijeri

03.04.2009 u 09:00

Bionic
Reading

Nastupom fantastične Gabi Novak i The Jazz All Star Ensemblea u dupkom punoj dvorani ZeKaEm-a, sinoć je počelo četvrto izdanje Jazzarelle

Četvrto izdanje Ghetaldus All Women Jazz FestivalaJazzarelle najavio je pokretač i organizator Dražen Kokanović i prepustio otvaranje pročelniku za kulturu grada Zagreba, Dušku Ljuštini. Ljuština je zaključio da nije pametno da on otvori jazz festival dok pokraj njega stoji Boško Petrović koji je na kraju Jazzarellu i službeno otvorio. Publika je uživala u uvodnom jazz instrumentalu s Boškom Petrovićem na vibrafonu, Matijom Dedićem na klaviru i Krunoslavom Levačićem na bubnjevima.

Do posljednjeg mjesta ispunjena dvorana ZeKaEm-a najsrdačnijim pljeskom pozdravila je Gabi nakon čega je počeo vrhunski jazz koncert u trajanju od dva sata. Prva dama zagrebačkog jazza doista je priredila fantastičnu retrospektivu svojih pjesama i pokazala okupljenoj publici da je još uvijek ustoličena na glazbenom tronu. Gabi je u jazz aranžmanima predivnim i moćnim glasom izvodila nježne melodije koje su joj obilježile karijeru.

The Jazz All Star Ensemble
sastavljen od vrhunskih hrvatskih jazz glazbenika (Ante Gelo, Mladen Baraković, Davor Križić, Miro Kadoić, Saša Nestorović te gore spomenuta dvojica) bili su kao zvijeri puštene s lanca kojima je ponovo dopuštena demonstracija glazbene virtuoznosti. I pokazali su je na najbolji mogući način priredivši vrhunsku svirku. Ipak, na momente čak pretjerano zaneseni, bacili su gospođu Novak u drugi plan. I sama Gabi u tome im je pomagala hvaleći vrhunske glazbenike, s naglaskom na Antu Gelu, koji je briljirao.

Večeras nastupa Grace Kelly Quintet

 



Gabi Novak i Matija Dedić