NE PROPUSTITE

Finski folk metalci Korpiklaani ponovno u Boogaloou

16.04.2012 u 14:45

Bionic
Reading

U Zagrebu će u ponedjeljak, 23. travnja četvrti put nastupiti finska folk metal atrakcija Korpiklaani, a ovoga puta s čak pet predgrupa!

Korpiklaani su postali pravi ljubimci hrvatske publike, no simpatije su obostrane, jer su članovi benda nekoliko puta izjavili kako je hrvatska publika po njima jedna od najboljih.

Osim Korpikaani, na pozornicu kluba Boogaloo u Zagrebu iz Norveške dolaze energični folk metalci Trollfest, iz Slovenije Avven koji za sebe tvrde da sviraju 'rock of the east', iz Mađarske Niburta koji sviraju 'balcanic folkmetalcore', iz Češke folk metalci Cruadalach, a Hrvatsku će predstaviti nova 'fantasy folk metal' grupa Oganj.

Korpiklaani
koji već desetak godina uspješno sjede na predstolju najpopularnijeg folk metal benda ovoga puta predstavljaju svoj novi album 'Ukon Wacka' s kojeg je skinut novi, odličan hit 'Tequila'. Glazba Korpiklaani pod utjecajem je autohtonog finskog folka koja slavi prirodu, narodne običaje, zabave, ljubav prema ispijanju alkoholnih pića, mitove i legende sjevera, a pjesme 'Wooden Pints', 'Pellonpekko', 'Journey Man', 'Pine Woods', 'Beer Beer', 'Happy Little Boozer', 'Korpiklaani' ('Forest Clan'), 'Let's Drink', 'Tervaskanto (Resinous Stump)' ili 'Vodka' postale su prave folk metal himne koje iznova oduševljavaju publiku na koncertima.

Trollfest po količini pozitivne energije, prolivenog znoja i opuštenog i veselog ugođaja na svojim koncertima nimalo ne zaostaju od Korpiklaani. Uvijek je veselo i ludo, a promjene make-upa i outfita tijekom nastupa njihova su posebna atrakcija. Pjevaju, sviraju i plešu uz ritmove folka od Skandinavije, preko srednje, pa sve do istočne Europe, a uz folk, glazba ima tu utjecaja black i heavy metala. Jezik na kojem pjevaju nazivaju 'trollspråk', u kojem kombiniraju norveški i njemački, s još nekim europskim narječjima.

Ovaj folk metal spektakl održat će se u ponedjeljak, 23. travnja u zagrebačkom Boogaloou, klubu koji je po broju velikih rock i metal koncerata zaista vodeći klub u zemlji. Budući da će nastupiti čak šest grupa, a koncert pada na radni dan, svirka će, kažu organizatori početi vrlo rano. Vrata će se otvoriti već u 18,30 sati, a prva grupa će početi svirati točno u 19 sati.

Karte su u pretprodaji 170 kuna, a na ulazu 190 kuna.